İlaçlar Çay yada Kahve İle Alınabilir mi?

İlaç alırken emilimi hızlandırmak ve etkisi arttırmak açısından bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor. Peki, ilaçlar nasıl alınmalıdır?

23.10.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 23.10.2019-11:23)

İlaçlar çay, kahve, süt ya da portakal suyu gibi içeceklerle birlikte alınabilir mi? Gelin sorunun cevabına birlikte bakalım.

İLAÇLAR ÇAY YADA KAHVE İLE ALINABİLİR Mİ?

İlaçlar hem rahat yutulabilmesi, yemek borusu ve mideyi tahriş etmemesi hem de sindirim sisteminden rahatça emilerek kana karışması için bir su bardağı suyla tüketilmelidir. Çay, kahve ve sütle tüketilmesi yan etkilerini artırması ve emilimi etkilemesi bakımından yanlıştır. İlaçlar ayakta ve yatarak değil, oturur pozisyonda alınmalıdır. Çünkü ayakta tüketilen süspansiyon, şurup biçimde ilaçlar ya da suyla alınan tablet hafif sendeleme ile soluk borusuna gidebilir. Yatarak alınma halinde de aynı negatiflik yaşanabileceği gibi, tablet ilaçlar yemek borusuna takılarak, tahriş ve ülserasyonlara neden olabilir. İlaçlar kullanma talimatlarında ifade ettiği biçimde , orijinal kutuları içinde, serin, kuru , güneş ışığı almayan bir mekanda ya da buzdolabı rafında dondurulmadan saklanmalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal