İkinci Kez Koronavirüse Yakalandı

Tunceli'de Öğretim Üyesi olan Dr. Yalçın Çakmak, Ağustos ayında koronavirüse yakalanarak tedavi gördü. Tedavisinin ardından Eylül'de burun ameliyatı oldu ve sonra koronavirüs semptomları gösterince yaptırdığı test sonucu tekrar pozitif çıktı.

22.09.2020-11:34 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-11:10) İkinci Kez Koronavirüse Yakalandı

5 Ağustos’ta koronavirüs semptomları sebebiyle hastaneye başvuran, Munzur Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yalçın Çakmak, Kovid-19 testi pozitif çıkınca hastalığı evde dinlenerek yendi. Yalçın Çakmak 22 Ağustos'ta Elazığ’a gitti ve Eylül ayının 3’ünde Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yaptıracağı burun ameliyatından önce tekrar Kovid-19 testi yaptırdı. Yapılan test sonucu negatif çıkınca Çakmak, 3 Eylül’de burun ameliyatı oldu ve Tunceli'ye geri dönüp evinde istirahat etmeye başladı. Ameliyat olduktan 13 gün sonra tekrar rahatsızlanan ve koronavirüs semptomları gösteren Çakmak, 17 Eylül’de tekrar Kovid-19 testi yaptırınca sonuç pozitif çıktı. 19 Eylül’de hastaneden aranarak tekrar test yaptırılmak için çağırılan Çakmak’ın testi bu kez negatif sonuç çıktı. Evde dinlenmeye devam ettiğini belirten Dr. Çakmak, ‘Şikayetlerim var tabii ki. Geceleri uyuyamıyorum, halsizlik ve öksürük var. Evde karantina sürecini geçiriyorum. Ama yakın zamanda yeni bir test daha yapacaklar. Bakalım sonuç bu kez nasıl çıkacak. Gerçekten merak ediyorum’ ifadelerini kullandı.

SONUCA DOKTORLAR DA ŞAŞIRDI

Dr. Yalçın Çakmak, doktorların da çıkan sonuca şaşırdığını söyleyerek ‘Baş ağrısı, halsizlik, eklem yerlerimde ağrı, yüksek ateş belirtileri ile doktora gittim. Tomografi çekildi ve kanımda yüksek oranda enfeksiyon, ciğerlerimde buzlu cam görüntüsü tespit edildi. PCR testim de pozitif çıktı. Sonucu görünce doktorlar da şaşırdı. Çünkü bu kadar kısa bir sürede Tunceli'de ikinci kez hastalığa yakalanan herhalde sadece ben oldum. Doktorlar da bu durum karşısında şaşkına dönünce Sağlık Bakanlığı’nı aramışlar. '48 içinde bir test daha yapılsın' denilince 19 Eylül'de ikinci test yapıldı ve negatif sonuç çıktı. Ama ben şunu söyleyebilirim; son yaptırdığım test negatif çıksa da ben bu sonuca güvenmiyorum. Şu an yaşadığım rahatsızlıklar ve durumumdan dolayı hala koronavirüs hastası olduğumu düşünüyorum. Çünkü tomografide çıkan sonuçlar benim düşüncemi destekliyor’ ifadeleri ile durumu anlattı.

İKİNCİ KEZ YAKALANINCA SEMPTOMLAR DAHA AĞIR

Dr. Çakmak, koronavirüse ilk yakalandığı dönemde belirti hissetmediğinin altını çizerek, ‘Evde 15 günden fazla karantinada kaldım ama kendimi hiç kötü hissetmedim. Şu an sonucum negatif çıkmasına rağmen gece uyurken nefesim kesiliyor ve sanki boğulacak gibi oluyorum. Kimse Covid-19 oldum, kurtuldum, bu hastalığı atlattım diye düşünmesin. Herkes ikinci kez bu hastalığa yakalanabilir. Üstelik ikincisinden de kötü semptomlar ile geliyor. Özellikle de kuru öksürük ve boğulma hissi çok feci bir duygu. Şu an kendimi çok halsiz hissediyorum’ yaşadığı zorlukları dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal