İkinci Kez Covid-19'a Yakalanan Gençteki Virüsün Genetik Dizilimi Farklı Çıktı

ABD'de yeni tip koronavirüse (Covid-19) ikinci kez yakalanan bir gencin enfekte olduğu virüslerin genetik diziliminde farklılıklar olduğu tespit edildi.

03.09.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-12:08) İkinci Kez Covid-19'a Yakalanan Gençteki Virüsün Genetik Dizilimi Farklı Çıktı

The Lancet dergisinin ön baskısında yer verilen makalede, Nevada'nın Reno kentinde yaşayan 25 yaşındaki genç hasta ilk olarak Nisan ortasında, ardında da Mayıs sonunda olmak üzere iki kez koronavirüse yakalandı.

Nisan ayında koronavirüs pozitif olan hastanın, Mart ayının sonunda yeni tip koronavirüsle bağlantılı, boğaz ağrısı, öksürük, baş ağrısı, bulantı ve ishal gibi semptomlar hissetmeye başladığı belirtildi.

AKCİĞER FİLMİ ÇEKİLDİ VE EVE YOLLANDI ANCAK...

Bilim insanları, 27 Nisan'a kadar iyileşen ve Mayıs ayında koronavirüs testi ikinci kez negatif çıkan hastanın, Mayıs sonunda tekrar rahatsızlandığını, ateş, baş ağrısı, baş dönmesi, öksürük, bulantı ve kusma gibi şikayetlerle hastaneye başvurduğunu aktardı.

Hastanın akciğer filmi çekildikten sonra eve gönderildiği fakat 5 gün sonra tekrar doktora başvurduğu ve kandaki oksijen oranının düştüğü belirlendi. Hastaneye kaldırılan gencin, oksijen desteğine ihtiyaç duyduğu, kas ağrısı ve nefes darlığı gibi semptomlar gösterdiği ve zatürreye yakalandığı teşhis edildi. Hastaya tekrardan koronavirüs testi yapıldı ve sonuç pozitif çıktı.

Uzmanlar, hastadan iki ayrı enfeksiyon sırasında alınan virüsün genetik dizilimini inceledi ve virüslerin birbirlerinden farklı olduğunu belirledi.

Makalede hastanın tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildiği belirtilirken vakanın, ikinci bir enfeksiyonun, genç ve görünürde sağlıklı bireylerde bile ilkinden daha ağır seyretme olasılığını gözler önüne serdiği vurgulandı.

Daha önce Hong Kong, Hollanda ve Belçika'da da koronavirüse ikinci kez yakalanan vakalar kayıtlara geçmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal