Koronavirüsün Mutasyona Uğradığı Tespit Edildi

Tüm dünyanın muzdarip olduğu yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında 172 binin üzerinde vaka tespit edilen Endonezya’dan uluslararası kamuoyunu şaşkına çeviren yeni bir açıklama geldi. Yetkililer virüsün mutasyona uğradığı yönünde açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

31.08.2020-09:43 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-09:41) Koronavirüsün Mutasyona Uğradığı Tespit Edildi

Endonezya'nın en önemli enstitülerinden biri olan Eijkman Moleküler Biyoloji Enstitüsü, ülkede görülen yeni vakalarda virüsün mutasyona uğradığını tespit etti.

Koronavirüs salgınında birçok ülke ikinci dalganın yaşanmasını beklerken bilim insanlarının sürekli gündeme getirdiği, ‘Mevcut koronavirüs mutasyona uğrayacak buna dikkat etmek gerek’ sözleri sonunda vuku buldu…

‘ÇOK DAHA BULAŞICI ANCAK ETKİSİ DAHA HAFİF’

Endonezya’da, son 24 saat içerisinde 2 binin üzerinde yeni vaka tespit edildiği açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre önceki gün tespit edilen ve rekor olarak kabul edilen 3.308 vakanın ardından bir nebze düşüş yaşansa da bu sayının geçtiğimiz ayın günlük ortalama vaka sayısının üzerinde olduğu belirtildi.

Yaşanan bu artışla koronavirüsü vaka sayısının 172.053’e yükseldiği Endonezya’nın başkenti Cakarta’daki Eijkman Moleküler Biyoloji Enstitüsü açıklamada bulundu.

Salgının başladığı günden bu yana 7.343 insanın koronavirüsüne bağlı nedenlerle hayatını kaybedenler açıklanırken, ‘Enstitünün elde ettiği verilerdeki gen diziliminde bu değişimi fark edildi. Tespit edilen yeni vakalarda koronavirüsün mutasyona uğramış yeni bir türü’ denildi.

Virüsün ‘D614G’ isimli mutasyona uğramış hali çok daha bulaşıcı ancak etkisinin çok daha hafif olduğu belirtildi.

SON DÖNEMDEKİ ARTIŞ MUTASYONA MI BAĞLI?

Son dönemde vaka sayılarında yaşanan artışın buna bağlı olup olmadığını anlamak için daha kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal