Hipermetrop Nedir? Hipermetrop Belirtileri Nelerdir?

Hipermetrop ve miyop olarak sıklıkla duyduğumuz uzağı ya da yakını görememe durumundan biri olan hipermetropu inceledik.

17.09.2019-10:06 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-09:53)

Yakını görememe şeklinde halk arasında bilinen hipermetrop nedir ve belirtileri nelerdir? Gelin sorulara birlikte bakalım.

HİPERMETROP NEDİR?

Hipermetropi, kornea ve mercekte kırılan ışıkların görme merkezinin arkasında odaklanması neticesi meydana gelen bir problemdir. Yaygın olarak “Yakını görememe hastalığı” şeklinde bilinse de hipermetropisi olan hastaların önemli bir kısmı hem yakını hem de uzağı iyi dezeyde görebilir. Fakat buradaki kritik yer, bu insanların göz içindeki mercek sisteminin normal insanlara göre daha fazla çalışmasıdır.

HİPERMETROP BELİRTİLERİ

Hipermetrop büyük miktarda çocukluk döneminde başlayan bir görme sorunudur ve bu hastaların göz yuvarlağı normal insanlara göre daha ufaktır veya yeterince büyümemiştir. Hipermetropinin başlıca işaretleri şu biçimde sıralanabilir: Gözde yorgunluk, kızarıklık, gözlerde kayma, göz tembelliği, göz kapağı kenarlarında kızarıklık ,odaklanma zorluğu, gözlerde gerginlik hissi, şiddetli göz ve baş ağrısı, gece bulanık görmektir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal