Gözlere Limon Suyu Damlatmak Zararlı mı?

Gözlere limon sıkıldığında oluşan faydalar çok fazla kez anlatıldı. Ancak gerçekte bu kadar yararlı bir durum mu?

15.09.2019-15:38 - (Son Güncelleme: 15.09.2019-15:29)

Gözlere limon suyu damlatmak yararlı gibi görünse de zararları göz ardı edilebiliyor ve göze zarar verebiliyor.

GÖZLERE LİMON SUYU DAMLATMAK ZARARLI MI?

Limon suyu mantar ve virüs benzeri bazı mikroorganizmaların engellenmesinde olası yarar sağlayabilir. Teorik olarak bazı tür göz enfeksiyonlarına destek olabilir. Bazı insanlar bir bez veya pamuk topunu limonla nemlendirip göz kapaklarına koyabilir. Bununla beraber, limonlarda sitrik asit vardır ve limon suyu direkt gözlerinize uygulanması yanma, batma, kızarıklık ve genel tahrişe sebep olabilir. Bu sebeple, gözlerinize doğrudan uygulanması göz enfeksiyonlarına karşı en iyi kalkanı veya tedaviyi sunmayabilir.
Limon suyu içmek veya limon tüketerek büyük miktarda C vitamini alıyor olursunuz. C vitamini, katarakt ve maküla dejenerasyonu benzeri bazı göz rahatsızlıklarının engellenmesinde destek olabilen bir antioksidandır. Katarakt gözünüzün içindeki doğal mercekleri bozar ve giderek kötüleşerek bulanık görmenize sebep olur.
Limon tek başına göz hastalığını önleyemez. Göz enfeksiyonlarına destek olarak limonların olası faydalarına rağmen, gözlerinize limon suyu koymaktan uzak durmalısınız. Limon suyu göz yüzeyindeki dokularla temas ederse, rahatsızlık veya görme farklılıkları hissederseniz, gözlerinizi su, serum fizyolojik veya yapay gözyaşı ile yıkayarak durulayın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal