Kızarmış Ekmek Bağırsakları Çalıştırıyor!

Yapılan çalışmalara göre kızarmış ekmeler bağırsağın işlevini görmesini ve daha kolay sindirimi sağlıyor.

17.09.2019-09:52 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-09:49)

Ekmek kızartmak lezzetli olduğu kadar yararlı da ancak çok fazla kızartmak sizi kansere sürükleyebilir.

KIZARMIŞ EKMEĞİN YARARLARI

Her şeyden evvel, kızarmış ekmek normal bir dilim ekmekten daha rahat sindirilir. Çoğunlukla, özellikle sabahları hazmı rahattır. Ekmeğin içindeki nişasta belirli moleküller barındırır ve ekmeği kızarttığınızda bu moleküller farklılaşır. Değişen moleküller ekmeğin sindirilmesini oldukça kolaylaştırır. Bu sebeple, kızarmış ekmek kızarmamış ekmekten daha rahat hazmedilir.
Bununla beraber, bu ‘sindirimi rahat’ iş çok sağlıklı görünse de, bağırsaklarınız için pek de iyi değil. Birçok kişinin mideleri ve bağırsakları, biraz daha çok çalışmak zorunda kalırlarsa oldukça daha iyi fonksiyon görür, çünkü bu daha iyi sindirim ve bağırsak davranışlarına sebep olur. Sindirimi rahat yiyecekler yemek sizin oldukça daha erken aç hissetmenizi sağlar.
Bir dilim ekmek kızartmaya karar verirseniz, tam tahıllı ekmek tüketmek en iyisidir. Bağırsaklarınız işe başlayacak ve daha uzun zaman süresince kendinizi tok olarak hissedeceksiniz. Ekmeği oldukça uzun zaman kızartmadığınızdan emin olun. Ekmek ne kadar kara ise, kansere sebep olan daha çok akrilamid içerir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal