Hapşırırken Tutmayın Felç Olabilirsiniz!

Vücudumuzun doğal refleks hareketlerinden olan hapşırık eğer tutulursa felçe kadar giden hastalıklara neden olabiliyor. Hapşırık sırasında karın bölgesi ve kafa içinde basınç artıyor ve bu durum bazı sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

13.04.2019-16:45 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-16:33) Hapşırırken Tutmayın Felç Olabilirsiniz!

Hapşırmayla ortaya çıkan basıncın, vücudumuzda daha önceden var olan problemleri gün yüzüne çıkardığını belirten uzmanlar, ağır yük kaldırmayla veya her hangi bir travmayla oluşan bel, boyun fıtıkları hapşırma ve öksürmeyle de ortaya çıkabileceğiniz söylüyor.

 BEL BOYUN FITIĞINA NEDEN OLABİLİR

Hapşırma esnasında kafa içinde oluşan basıncın, bazı kişilerde doğuştan olan ve ''Anevrizma'' denilen beyin damarlarındaki balonlaşmaların patlamasına neden olduğu biliniyor. Prof. Dr. Mustafa Bakar, "Hapşırık sırasında karın bölgesinde ve kafada basınç artar. Bu artış, bel veya boyunda fıtık oluşmasına ve beyin kanamalarına neden olabilir. Bunun için hapşırma sırasında vücudun normal pozisyonu mümkün olduğunca korunmalı ve hapşırık kesinlikle tutulmamalıdır. Kişi hapşırma sırasında eğik veya çömelmiş durumdaysa, omurgaya binen yük fazlalaşır, fıtık oluşma riski artar. Hapşırırken bir yerden destek alınması faydalı olacaktır.'' diyor. 

HAPŞIRIĞINI TUTTUĞU İÇİN FELÇ GEÇİRMİŞTİ

Bu arada, hapşırık sonucu ortaya çıkan sağlık problemlerinin en göze çarpan örneği, hamilelik döneminde hapşırığını tuttuğu için felç olan Aygün Çokelliler'in uzun süre tedavi görmesiydi. Sadece gözleriyle iletişim kurabilen Çokelliler, bebeğinin alınmasını istememiş ve onu doğurmak istediğini bildirmişti.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal