Günde Bir Bardak Nohut Yerseniz Ne Olur?

Günde bir bardak kadar nohut içeriğindekiler sayesinde size hem cilt bakımı hem de sağlık açısından büyük yararlar sağlar.

31.07.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-11:00) Günde Bir Bardak Nohut Yerseniz Ne Olur?

Evde yemeklerin yanına koyabileceğimiz bir bardak kadar nohut, tahmin edeceğinizden daha fazla size yarar sağyalacak ve sağlığınızı korumanıza destek olacaktır.

KİLO VERDİRİR

Nohuttaki protein ve lif, sindirimi yavaşlatabilir ve size doygunluk hissi verebilir. İştahınız kapandığında kilo kaybetmeniz de kolaylaşacaktır.

KEMİKLER KUVVETLENİR

Nohut, mangan, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve K ve A vitaminleri için iyi bir depodur. Bunların hepsi kemik gelişimi, kemik mineralizasyonu ve kollajen üretimi için değerlidir.

CİLT GÜZELLEŞİR

Nohutta var olan C, E ve K vitaminleri cilt sağlığı için kritiktir. Yaraları iyileştirir, kırışıklıkları yok eder, kuru cildi engeller ve güneşin zararlarına karşı muhafaza ederler.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Nohut, lif ve protein içeriğinden zengindir. Kan şekeri seviyelerimizin yedikten oldukça hızlı yükselmesini engellemeye destek olur, bu da diyabet yönetimi için önemlidir. Magnezyum ve çinko gibi bazı mineraller tip 2 diyabet riskini azaltabilir.

SİNDİRİMİ DÜZENLER

Nohut sindirimi iyileştirmeye, irritabl barsak sendromu risklerini azaltmaya ve kabızlığı engellemeye destek olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal