Nohut Salatası Nasıl Yapılır? Nohut Salatası Tarifi

Nohut salatası nasıl yapılır? Nohut salatası akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olmaya aday görünüyor. İşte en pratik tarifle nohut salatası yapımı.

26.06.2019-18:45 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-18:38)

Akşam sofralarında hem oldukça hafif hem de meze tadında doyurucu bir salata tarifi isteyenlerdenseniz evde kolayca yapabileceğiniz yoğurtlu nohut salatası tarifimize bir göz atın.

NOHUT SALATASI  

Malzemeler; 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 su bardağı yoğurt, 1 adet közlenmiş kırmızı biber, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 tutam maydanoz. 

Yapılış aşaması; Közlenmiş biberin kabuklarını incecik soyun ve ince ince doğrayın. 
Yoğurdun içine sarımsakları rendeleyin, tuzunu, doğradığınız közlenmiş biberi de ekleyerek iyice karıştırın ve bir servis tabağına alın. Haşlanmış nohutları, zeytinyağı koyduğunuz bir tavada yaklaşık 5 dakika kadar kavurun ve sonrasında kırmızı toz biberi de ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatın ve tabağa aldığınız yoğurtlu karışımın ortasına kavurduğunuz nohutları katın. İnce doğranmış bir tutam maydanozu üstüne ilave ettikten sonra ikram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal