Gözlük Coronavirüsünden Korunmanıza Yardımcı Olabilir

Coronavirüsten korunmak isteyen vatandaşlar dışarı çıkarken maske ve eldiven kullanıyor. Bunların yanı sıra gözlük takmakta virüslere karşı bir bariyer olabilir. Özellikle bu dönem, dereceli gözlük kullanan kişilerin, lens yerine gözlük kullanmaları tavsiye ediliyor. İşte Coronavirüsten korunmanın yolları…

19.03.2020-10:34 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-10:16) Gözlük Coronavirüsünden Korunmanıza Yardımcı Olabilir

Coronavirüsü ve gözlük kullanımına ilişkin, Amerika kaynaklı haberler hakkında görüşlerini paylaşan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Nohutçu, dışardan gelebilecek damlacıklardan korunmak için gözlük kullanımına dikkat çekerek, “Virüs genellikle, enfekte bir kişinin öksürmesi veya hapşırması sonucu oluşan damlacıklar yoluyla geçer. Bu damlacıklar burun, ağız veya bazı durumlarda gözlerden başka bir kişinin vücuduna girebilir. Gözlerinizi de içeren yüzünüzü koruyan bir önlem almak yararlıdır,” şeklinde konuştu.

ELİNİZİ GÖZÜNÜZE GÖTÜRMENİZİ ENGELLER

Prof. Dr. Ahmet Fazıl Nohutçu, gözlüklerin virüse maruz kalmayı önlemek basit bir yöntem olduğunu belirtti. Yüzü korumak ve hasta olan kişilerden uzak durmak gibi önlemleri tamamlamak için gözlük kullanmak gerektiğini söyledi. Gözlüklerin iyi bir fikir olmasının başka bir nedeni ise gözlere dokunmayı engellediğini söyleyerek, yüze dokunmanın çok büyük bir risk taşıdığını vurguladı. Nohutçu; dışarıdan kapalı alanlara girildiği zaman gözlükleri dezenfektan bir mendille silmenin önemine dikkat çekerek, günlük yaşamda kontakt lens kullananların, numaralı gözlüklerini, gözlük ihtiyacı olmayan kişilerin ise numarasız gözlükler kullanabileceklerini belirterek kendilerini virüse karşı koruyabileceklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal