Göğüs Ağrısı Nasıl Geçer

Kadınların sıklıkla cevabını aradığı ciddi bir problemdir göğüs ağrısı. Yalnızca kadınlarda değil erkeklerde de göğüs ağrısı görünebilir fakat bu durum erkeklerde ergenlik döneminde kendini gösterir. Erkeklerdeki ergenlik dönemindeki vücuttaki gelişim ağrılara neden olabilir.

23.12.2018-07:57 - (Son Güncelleme: 23.12.2018-08:01) Göğüs Ağrısı Nasıl Geçer

Göğüs Ağrısından Nasıl Kurtuluruz

Öncelikle ağrının asıl sebebini bilmemiz gerekmektedir ve ona göre bir tedavi yöntemi uygulamak doğru olacaktır. Göğüs ağrısını doğru masaj yaparak geçirmek mümkündür. Bu ağrıları geçirmek için göğüs bölgesine sıcak su ile masaj yapmak faydalı olacaktır. Bu masajı geniş bölgede dıştan içe doğru yumuşak bir şekilde baskı uygulayarak yapmak gerekmektedir. Sıcak su ile yapılan masaj kan akışını hızlandırır ve bu durum ağrının dinmesine yardımcı olur.

Ebegümeci çayı ile de kan dolaşım hızını artırmanız mümkündür, içerisindeki antioksidan ile oluşan ağrıyı azaltmaktadır. İçeriğindeki protein ve vitamin zenginliği açısından bakterilere karşı etkin bir bitkidir. Bunun yanı sıra ciğerlerden kaynaklanan göğüs ağrıları içinde birebirdir.

Akciğerler zaman zaman balgam toplayabilir ve bu yüzden öksürükler artmaya başlayabilir. Öksürüklerle birlikte göğüs ağrıları da artmaktadır. Bunun nedeni öksürürken ciğerin göğüs bölgesine baskı yapmasından kaynaklanır. Ebegümeci çayı tüketerek göğüs ağrılarınızı sonlandırabilirsiniz.

Bir diğer göğüs ağrısını geçirecek uygulama ise soğuk tedavisidir. Göğüs ağrısının birçok nedeni olabilir. Bunlar çoğunlukla kas zedelenmesinden ve göğüs bölgesine alınan sert darbelerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Göğüs bölgenizde ağrıyan kısma soğuk tedavi uygularsanız derinin altındaki damarlar kanı daha hızlı akıtmaya başlayacaktır ve bu da iyileşme sürecinizi hızlandıracaktır.

Kan dolaşımınızın hızlanması vücudunuzun herhangi bir yerde oluşan ağrının da önüne geçecektir. Soğuk tedavi uygulamasını göğüs bölgenize 12 dakika soğuk/2 dakika dinlenme olacak şekilde gerçekleştirmelisiniz. Aksi halde ağrıyan bölge donacaktır ve kan dolaşımının yavaşlaması bile söz konusu olabilecektir.

Nar suyu içeriğini nedeniyle çok iyi bir ağrı kesicidir. Nar suyunun, kardiyovasküler hastalık hızını yavaşlattığı yapılan araştırmalar sayesinde bilinmektedir. Eğer kalp hastalığınızdan kaynaklanan bir göğüs ağrısı problemi yaşıyorsanız günde iki bardak nar suyu size ilaç gibi gelecektir.

Bir diğer göğüs ağrısını kesecek tedavi yolu da sarımsaktan geçer. Sarımsağın faydalarını anlata anlata bitiremeyiz. Sarımsak doğal antibiyotiktir. Her sabah bir tane sarımsak yutmanız göğüs üzerinde plak oluşmasını engeller.

Çiğneyerek yutmanıza gerek yok. Boşu boşuna neden ağzınız koksun değil mi? Tüm olarak bir bardak su yardımı ile sarımsağı yutabilirsiniz. Sarımsak hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Hem de kanınızdaki mikropları yok edecektir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal