Burun Akıntısı

Alerjik durumlardan kaynaklanan veya alerji olmayan durumlarda oluşan iltihapla burun akıntısıyla karşılaşılabilmektedir. Burun akıntısı çeşitli sebeplerden dolayı direkt olabildiği gibi kişisel olarak alerjik durumların oluşması sonucunda da kendini gösteren bir problemdir.

23.12.2018-06:30 - (Son Güncelleme: 23.12.2018-06:27) Burun Akıntısı

Burun akıntısı problemi yaşamanız durumunda kulak burun boğaz doktoruna görünmeli ve erkenden tedbir almalısınız. Küçük bir sorun gibi görünmesine aldanmayıp bu durumu ciddiye almalısınız. Alerjik durumlarda daha ciddi problemlerin önüne geçmiş olursunuz.

Alerjik olmayan burun akıntısı durumları şu şekilde belirtiler verebilir;

Burun akıntısı kendiliğinden olan yani çevresel etkilerle bulunulan ortamın durumu sıcaklık toz duman vb gibi durumlardan kaynaklandığı gibi alerjik de olabilmektedir. Burada alerjik olmayan durumları ele alacağız. Alerjik olmayan durumlarda burun tıkanması, burun akıntısı, koku duyusunun azalması, burunda koku oluşması, kaşıntı, hapşırma şeklinde kendini gösterir.

Alerjik burun akıntısı durumları şu şekilde belirtiler verebilir;

Burun akıntısı çevresel etkilerden olabildiği gibi kişisel olarak alerji sonucu da meydana gelmiş olabilir. Alerjik burun akıntısı günlerce sürebilmektedir. Sabahları sürekli tekrarlayan çoklu hapşırma, burun akıntısı, öksürük, boğazın tahriş olması, hapşırma, göz sulanması, uyku düzeninin bozulması, kulakta baskı hissiyatı, kaşıntı, koku duyusunda azalma gibi durumlar alerjik burun akıntısı belirtileri olarak sayılabilir. Herhangi bir alerjik belirti karşısında kulak burun boğaz doktoruna görünmeli ve tedavi sürecinizi erkenden başlatmalısınız.  

Burun İltihabının Nedenleri

Burun iltihabı kişinin dış dünya ile ilişkisi maruz kaldığı etkiler sonucu oluşabilmektedir. Nedir bu etkiler denildiği zaman,  bunlar; hava değişikliği, baharatlı yiyecekler, hormonal değişimler, alkol kullanmak, hayvan tüyleri, toz, bazı ilaçlar, duman, parfüm, kuru hava, çim poleni, kedi tükürüğü gibi durumlar olarak sıralanabilir. Bu durumlar daha da örneklendirilebilir. Bu gibi bir problem yaşamanız durumunda kulak burun boğaz uzmanına görünmeye özen gösteriniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal