Göbek Yağını Neden Eritemiyoruz?

Göbek yağını eritmek için çeşitli diyetler, egzersizler yaptınız ancak hala karın bölgenizdeki yağlar erimedi mi? Belki de gizli nedenleri vardır? Gelin hep birlikte bu nedenlere bir bakalım.

06.04.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-16:33) Göbek Yağını Neden Eritemiyoruz?

Karın bölgesindeki çok miktarda yağ, diyabet, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı gibi ciddi hastalıkların gelişmesine yol açabilir . Fakat ne yazık ki, bazen ondan kurtulmak o kadar kolay değildir. İstenilen sonucu elde etmek için her türlü çabayı sarf ettiyseniz, ancak göbek hala oradaysa, o zaman belki de bilmediğiniz gizli sebepler vardır.

KARIN YAĞLARI NEDEN GEÇ ERİR?

Karın yağ türünü bilmiyorum!

Eğer göbek yağını azaltmayı zor buluyorsanız, nedenlerinden biri mideniz için yanlış kilo verme yöntemini seçmiş olmanız olabilir. Aşağıda 5 çeşit abdominal obezite türü var ve hepsi farklı nedenlerden kaynaklanır ve bunların her biri belli bir diyet ve egzersiz gerektirir. Bu nedenle, göbek tipinizi belirlemek ve buna göre kilo kaybınızı planlamak önemlidir.

Sürekli tartılmak

Sürekli tartma alışkanlığını kırmalı ve her gördüğünüzde tartıda durma dürtüsüne karşı koymaya çalışmalısınız. Kilo takıntısı, kilo verme sürecini yavaşlatabilir. Ölçeklerde görünen rakam beklenen sonuçtan her farklı olduğunda, kendinizi yargılamayın.

Stres

Stres tüm vücut için ve özellikle ağırlık için kötüdür. Antrenman sırasında kalitenizi ve diyetinizi, duygusal ve fiziksel durumunuzu etkiler. Ek olarak, stres hormonunun (kortizol) yüksek seviyeleri yağ oluşumunu teşvik eder . Stresi azaltmak için herhangi bir fırsatı kullanın: daha fazla rahatlamaya çalışın, normların üzerinde çalışmayın. Kendinizi rahat hissettiğinizde, göbek yağını azaltmada yeni başarı için daha fazla motivasyonunuz olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı  kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal