Akupunktur Nedir? - Akupunktur ile Zayıflamak Mümkün Mü?

Akupunktur Çin’de çok eski zamanlardan günümüze uzanan bir tıp uygulamasıdır. Vücudun belli noktalarına altın iğneler batırarak uygulanan akupunktur alışkanlık tedavilerinde tercih edilir.

14.02.2019-15:33 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-15:33) Akupunktur Nedir? - Akupunktur ile Zayıflamak Mümkün Mü?

Akupunktur Çin’de çok eski zamanlardan günümüze uzanan bir tıp uygulamasıdır. Vücudun belli noktalarına altın iğneler batırarak uygulanan akupunktur alışkanlık tedavilerinde tercih edilir. Kilo verme, beslenme rutini ve yaşam tarzının daha doğru şekillenmesi gibi yeni alışkanlıkların kazanılmasında akupunktur bir çok hastaya destek olur.

AKUPUNKTURUN FAYDALARI

Akupunktur iştahı düzeltir ve açlık hissini yok eder. Kazınma ve yanma gibi mide problemlerini engeller.

Bağırsak hareketleri düzelterek kabızlık, hazımsızlık gibi sorunları ortadan kaldırır.

Yetersiz beslenmeden dolayı oluşabilecek halsizlik hissini önlenir.

Akupunktur tedavisi esnasında, vücutta serotonin ve endorfin seviyeleri yükselir. Bu hormonlar diyet yapan kişiye rahatlatır. Böylece diyet yapan kişi, eski yemek yeme rutininin değişmesinden dolayı rahatsızlık hissetmez.

Birçok kişi iğnelerden korksa bile akupunktur iğneleri oldukça ince bir yapıdadır ve iyi bir teknikle uygulandığında hiçbir ağrı oluşmaz.

Akupunktur tedavisi seans şeklinde yapılır. Bir seans yaklaşık 15-30 dakika sürebilir. Seanslar hastanın ve hastalığın ciddiyetine göre haftada 2-3 kez ya da haftada 1 kez şeklinde belirlenir. Seans süresi zayıflama tedavisinde verilmek istenen kiloya göre değişiklik gösterir.

Akupunkturun verdiği rahatlatıcı etki ve hormonal düzenlemeler, hastanın uzun süren akupunktur tedavilerine dayanabilmesini sağlar. Ayrıca hasta kilolarından kurtulduğunu fark ettikçe daha da hırslanır ve olumlu sonuçlar elde eder.

AKUPUNKTUR TEDAVİSİNDE DOĞRU BESLENME

Akupunktur tedavisinde sadece iğneler değil aynı zamanda bir beslenme programına uymak da gerekir.

Beslenme programınızda ne kadar yediğiniz değil ne yediğiniz de önemlidir; ne kadar su içtiğiniz, nasıl yediğiniz, ne kadar çiğnediğiniz uygulanan akupunktur tedavisinden olumlu bir sonuç almanızda çok etkilidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal