Ginseng Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Çin tıbbında uzun yıllardan beridir kullanılan şifalı bir bitki olan ginseng, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Son yıllarda ülkemizde de popüler hale gelen ginseng bitkisinin faydalarını sizin için bir araya getirdik. Peki, ginseng nedir? Ginsengin faydaları nelerdir? Detayalar haberimizin içeriğinde…

06.06.2020-12:24 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-12:05) Ginseng Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Yavaş büyüyen ve kısa bir bitki olan ginsengin taze, beyaz veya kırmızı olarak 3 çeşidi bulunmaktadır. Taze ginseng 4 yıldan önce, beyaz ginseng 4-6 yıl arasında ve kırmızı ginseng 6 yıl veya daha uzun bir süre sonra hasat edilir. Ginseng bitkisinin en popüler olanları ise Amerikan ginsengi (Panax quinquefolius) ve Asya ginsengi (Panax ginseng) 'dir. Sizin için ginsengin faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

GİNSENG BİTKİSİNİN FAYDALARI

İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan ginsengin faydaları şu şekildir;

Güçlü Bir Antioksidan

Ginseng'in inflamatuar belirteçleri azaltmaya ve oksidatif strese karşı koruyucu bir özelliği olduğu  gösterilmiştir.

Beyin Fonksiyonlarının Etkinliğini Artırır

Ginseng'in hem sağlıklı insanlarda hem de Alzheimer hastası olan kişilerde zihinsel işlevlere, sakinlik ve ruhsal duygulara faydası bulunmaktadır.

Erektil Disfonksiyonu (Sertleşme Bozukluğu) Düzeltebilir

Ginseng dokulardaki oksidatif stresin azaltılmasını sağlar ve penis kaslarındaki kan akışını artırarak erektil disfonksiyon belirtilerini iyileştirilmesini sağlar.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Ginseng kanser hastası olan kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve hatta belirli aşıların etkilerinin artmasına yardımcı olur.

Kanser Riskini Azaltır

Ginseng'deki ginsenosidler, iltihaplanmanın düzenlenmesini sağlar, antioksidan koruma sağlar ve hücrelerin sağlığını korur, bu da bazı kanser türlerinin riskinin azaltılmasını sağlar. Fakat kesin etkinliği için, daha fazla araştırma yapılmasına ihtiyaç vardır.

Enerjiyi Artırır

Ginseng, oksidatif hasarın azaltılmasını sağlayarak hücrelerde enerji üretiminin artırır. Yorgunluk ile savaşmaya ve fiziksel aktiviteyi arttırmaya yardımcı olur.

Kan Şekerinin Düşürülmesine Yardımcı Olur

Özellikle fermente edilmiş kırmızı ginseng, insülin üretiminin ve hücrelerde kan şekeri alımının arttırılmasına yardımcı olur ve antioksidan koruma sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal