Gaz ve Şişkinlikten Kurtaran Yöntemler

Karın bölgesinde oluşan gaz ve şişkinlik çok rahatsız eden bir durum. Sosyal yaşamı olumsuz yönde etkileyen gaz problemi, aşırı yutulan havadan ve yediklerimizden kaynaklanıyor. Peki bu durumdan nasıl kurtuluruz?

30.01.2019-09:47 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-09:37) Gaz ve Şişkinlikten Kurtaran Yöntemler

Karın bölgesinde oluşan gaz ve şişkinlik çok rahatsız eden bir durum. Sosyal yaşamı olumsuz yönde etkileyen gaz problemi, aşırı yutulan havadan ve yediklerimizden kaynaklanıyor. Peki bu durumdan nasıl kurtuluruz? İşte yanıtı...

Sindirim Sisteminde Oluşur

Gazlar, insanların sindirim sistemlerinde meydana gelir. Sindirim kanalında oluşan gaz nedeniyle çıkan sesler, bazı zamanlar insanları utandırıcı ve rahatsız edici biçimlere sokabilir. Bunlardan kurtulmanız için bazı faktörlere dikkat etmeniz gerekiyor. Aşırı yutulan havadan ve yediğiniz yiyeceklerden içeceklerden kaynaklanan durumlar olabilir.

Ağrı Yapabilir

Her insanda görülebilecek olan mide gazı rahatsızlığı, sindirim sistemi ile on iki parmak bağırsağına kadar olan boşlukta sıkışma yaratan gazlardır. Gaz, herkesin yaşadığı bir şey olmasına rağmen bazı insanlar için diğerlerine göre daha fazla sorun çıkartır. Aşırı gaz bazen rahatsız edici olmaya başlayabilir veya ağrılı bile olabilir.

Doğal Yolla Giderilebilir

Yine de beslenmenizde yapacağınız bazı basit değişiklikler gaz oluşmasını önleyebilir ve aynı zamanda sindiriminize yardımcı olabilir. Reçete gerekmeksizin uygulayabileceğiniz gaz giderme yöntemlerine ek olarak mutfaklarda yaygın olarak bulunan bazı malzemeler, gazı doğal yollarla iki kat fazladan gidermenize yardımcı olabilir.

Ne Yapılabilir?

- İlk yapılması gerekenlerden biri sindirime yardımcı gıdaların tüketimidir. Bu sayede gazın vücuttan hızlıca atılmasında yardımcı olursunuz. Çok yağlı, şekerli gıdaları tüketmemeye özen göstermekte ise fayda var.

Gaz Giderici Tarif:

Malzemeler:

-1 çay kaşığı rezene tohumu

- 1 çay kaşığı dereotu tohumu

-1 çay kaşığı Frenk kimyonu

-1 çay kaşığı anason ve yoğurt

Yapılışı: Kasenin içine belirtildiği miktarda malzemeleri koyup karıştırın ve yemek sonrasında tüketin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal