Fazla Tüketilmesi Yorgunluğa Neden Oluyor!

Kahve faydalarının yanında aşırı tüketildiğinde zararlı olabilen bir içecektir. Aşırı kahve tüketiminin yorgunluk hissi verip gün içerisindeki veriminizi düşürebiliyor. İşte aşırı kahve tükettiğinizi gösteren işaretler…

25.01.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 25.01.2020-14:24)

 

Kahve birçok kişi için vazgeçilmez bir içecektir. Öyle ki sabah kahve içmeden uyanamadığını hissedenler dahi var. Türk kültürünün de önemli bir parçası olan bu içeceğin metabolizmayı arttırma gibi faydaları olsa da fazla tüketildiği zaman vücutta sorunlara neden olabiliyor.

AŞIRI KAHVE TÜKETTİĞİNİZİ GÖSTEREN İŞARETLER

Kafein uyanık kalmanızı sağlar ancak bu seferde uykusuzluk yaşamanıza neden olabilir. Araştırmacılar, fazla kahve tüketiminin uykuya dalmak için gereken süreyi uzatabildiğini göstermiştir. Kafein içeriği nedeniyle sinir sistemini uyarır ve fiziksel performansı artmaya yardımcıdır. Ancak bunun kötü bir yanı da vardır. Kahvede bulunan kimyasal bir element olan adenosin önce artar, sonra düşer. Bazı araştırmalara göre fazla kahve tüketiminden sonra kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Çok fazla kahve tüketmek ishal olmanıza da neden olabilir. Ayrıca midede reflü oluşmasına da zemin hazırlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal