Kalp hastalıklarından solunum problemlerine kadar değişen çeşitli sağlık sorunlarını tedavi edebilecek antibakteriyel, anti oksitleyici, ve anti inflamatuar özellikleri taşıyan reyhan, aynı zamanda oldukça hoş bir koku ve tada sahip.İşte merak edilenler haberimizde...

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR...

-Sindirim açısından hazmı kolaylaştırır.

-Mide ve bağırsaktaki şişkinliğin azalmasına yardımcı olur.

-Mide bulantısı ve bağırsak parazitlerini azaltıcı yönde etki eder.

Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur.

-Sinir sistemini iyileştirerek depresyon eğilimini azaltır, sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi bulunur.

HEM GÜZELLEŞTİRİYOR HEM SAKİNLEŞTİRİYOR...

-Migren ve anksiyeteyi (kaygı bozukluğunu) azaltır.

-Cildin pürüzsüz olması için kullanılır.

-Antibakteriyel içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirici etkisi bulunur.

Bronşların boşalması ve akciğer sağlığı açısından etkilidir. İçeriğindeki flavon ve tanenler sayesinde antikanserojen etkisi ile kansere karşı korunmaya yardımcı olur.

-Cinsel sağlığa iyi gelip libidoyu arttırdığı da söylenir.

NASIL TÜKETMEMİZ LAZIM...

Reyhan, pişirilmeden taze yenilmelidir ve yüksek tüketimlere gerek yoktur. Birkaç minik yaprak bile kısa sürede etkisini gösterecektir. Özellikle etler ve salatalara çok yakışır. Eğer kanamalı hastalığınız varsa veya hamileyseniz yine de hekime danışmadan tüketmeyin.

 Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın