Eti Ayranla Yemeyin! Et Yedikten Sonra da Çay İçmeyin!

Diyetisyen Elif Seda Ümütlü Sktash, yaklaşan Kurban Bayramı için bazı uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu. Etin yanında içilen içeceklere dair uyardı.

10.08.2019-13:04 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-13:02) Eti Ayranla Yemeyin! Et Yedikten Sonra da Çay İçmeyin!

Etin yanında ayran içmek ve sonrasında çay içmek Türk geleneklerinde yeri olan ve oldukça sevdiğimiz eylemler olsa da sağlığınız açısından yararlı değil.

ETTEN BİR SAAT SONRA ÇAY İÇİN

Kurban Bayramında beslenme ile ilgili Diyetisyen Elif Seda Ümütlü Sktash önerilerde bulundu. Sktash, "Akşam hafif beslenmek oldukça önemli. Azıcık daha sebze, salata odaklı beslenebiliriz. Et demir barındıran bir gıdadır. Demirin emilimi en iyi C vitaminiyle olur. Kesinlikle bol salata, yeşillik ve sebzeyle beraber yendiğinde etin faydasını arttırmış olacağız. Türk geleneklerinde etin yanında ayran içilir fakat bu doğru değildir. Çünkü kalsiyum ve demir birbirini bağlar, etteki demir yok olur. Etin yanına içebileceğimiz en iyi besin içinde C vitamini çok olan besinlerdir. Ya bir portakal suyu tercih edilebilir, C vitamini fazla, bir salata olabilir, Bol yeşillik C vitamini bakımından yüksek. Yine yapılan bir öteki hata da etten sonra çay içmektir. En az 1 saat geçmesini beklememiz gerekiyor. Bir saatin ardından çay içebilirsiniz. Çünkü çay da yine etteki demirin yok olmasına ve kana karışmasına önlemye neden olmaktadır. O nedenle etle beraber ayran, yoğurt benzeri kalsiyum barındıran ve çay benzeri besinler içilmelesi özen gösterelim." şeklinde konuştu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal