Ellerde Uyuşma ve Güç Kaybı Bu Hastalığın Belirtisi!

Çağın hastalığı olarak adlandırılan boyun düzleşmesi erken yaşlarda ortaya çıkabiliyor. Sırt ağrısı, ellerde uyuşma, güç kaybı boyun düzleşmesi belirtileri arasında yer alıyor. Peki, genç yaşta bile görülen bu sorun için neler yapmak gerekir, bitkisel çözümleri var mıdır?

03.02.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-17:11) Ellerde Uyuşma ve Güç Kaybı Bu Hastalığın Belirtisi!

Tıpta yer alan adıyla Servikal lordoz düzleşmesi uzun süre boynu eğerek durmak ve ani boyun hareketlerinden kaynaklanabiliyor. Gözde uçuşan noktalar, denge kaybı, kulaklarda uğultu gibi semptomlar gösteren boyun düzleşmesi belirtilerini iyi bilmek gerekiyor. Boyun düzleşmesi zamanında ve doğru şekilde tedavi edilmezse, zamanla boyun bölgesinde fıtıklaşmaya neden olabiliyor.

BOYUN DÜZLEŞMESİ NEDİR?

İnsan omurgasının kendine has, yer yer kavisli bir şekli vardır. Boyun ve bel bölgesi oyuk oluştururken, sırt ve kalça kısmı ise tümsek şeklindedir. Boyun düzleşmesi, bir oyuk oluşturması gereken boyun omurunun, düz hale gelmesi hatta daha ileri vakalarda tam tersi yöne doğru eğilmesi anlamına gelir. Boyun düzleştikçe, omurganın kalanında da deformasyonlar meydana gelir. Omurga boyunca, kuyruk sokumundan kafaya kadar ağrılar, kasılmalar, tutulmalar meydana gelir.

BOYUN DÜZLEŞMESİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kavisli bir şekle sahip olması gereken boyun giderek düzleştiğinde, boynun bağlı olduğu kas grubu bir bütün olarak bu durumdan etkilenir. Boynun kafatasıyla birleştiği yer de boyun düzleşmesine bağlı olarak gerilir. Bu durum baş bölgesinde ağrıya neden olur.

  • Sırt ağrısı
  • Kürek kemiklerinin olduğu bölgede ağrı
  • Ellerde uyuşma, güç kaybı, tutma becerisinde azalma
  • Kollarda halsizlik
  • Baş dönmesi
  • Baş bölgesinde, ense kökünden alın bölgesine kadar olan kısmı kapsayan ağrı
  • Baş çevresinde sıcaklık hissi
  • Kulaklarda uğultu
  • Mide bulantısı
  • Denge kaybı
  • Gözde uçuşan noktalar
  • Boyunda sinir sıkışmasına bağlı olarak bayılma hissi hatta bayılma
  • Uyku bozuklukları

Bu belirtilerin tamamı, her hastada görülecek diye bir kural yoktur. Çoğu hasta sadece boyun ağrısından şikâyet ederken bazılarında aynı anda daha fazla belirti vardır.

BOYUN DÜZLEŞMESİNİN EGZERSİZLERİ

Boyun düzleşmesi egzersizlerinde en önemli amaç, sırt ve boyun kaslarını güçlendirmektir. Bunun için sadece boyun kaslarını çalıştıran egzersizler yapmak yeterli olmaz. Boyun düzleşmesi aniden ortaya çıkmamıştır, yıllar içinde gerçekleşen yaşlanmayla ya da sürekli tekrar eden yanlış duruş pozisyonlarıyla birlikte kasların zayıflaması ve esnekliğini kaybetmesiyle oluşmuştur. Dolayısıyla uzun yıllar içinde zayıflayan kasları sadece boyun egzersizi yaparak kısa süre içinde onarmak mümkün değildir. Sırt ve boyun kaslarını güçlendirmek için yapılabilecek en doğru egzersizler ise kol egzersizleridir. Çünkü kollarımızı çalıştırarak aynı anda kol kaslarımızı, göğüs kaslarımızı, sırt kaslarımızı ve boyun kaslarımızı çalıştırmış oluruz. Kolları çalıştırmak için en ideal egzersiz ise yüzmedir. Şartlarınız su içinde yüzme egzersizi yapmaya uygun değilse, kollarınızı yüzüyor gibi hareket ettirerek de kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal