El Baş Parmak Ağrısı Nasıl Geçer?

El baş parmaklarında ortaya çıkan ağrılar, günlük hayatı olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle el baş parmak ağrısı nasıl geçer merak edilmektedir. Peki, el baş parmak ağrısı nasıl geçer? El baş parmak ağrısının nedenleri ve belirtileri nelerdir?

30.07.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-15:19) El Baş Parmak Ağrısı Nasıl Geçer?

Elde baş parmakta ya da diğer parmaklarda ortaya çıkan ağrıların nedenleri genellikle zorlama, zedelenme, kaza olabileceği gibi kireçlenme gibi içsel nedenlerle de ortaya çıkabilmektedir.

EL BAŞ PARMAK AĞRISININ NEDENİ NEDİR?

El baş parmak ağrısı, kaza sonucunda ortaya çıkan zedelenme, zorlanma gibi nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Bu durum sonucu ortaya çıkan ağrılar genellikle geçicidir. Peki, el baş parmak ağrısı nasıl geçer?

Diğer nedenleri ise, dolama gibi enfeksiyonlu hastalıklar, kesikler ve kırık tırnaklar olabilmektedir. Medikal müdahale gerektirebilecek nedenleri de bulunmaktadır. Bunlar, artit, müsküler distrofi, osteoporoz, tümör, kist, nodül ve çıban olabilir.

El baş parmak ağrılarının en yaygın nedenlerinden biri de kireçlenmedir. Özellikle Bouüchard nodülleri, baş parmak ile el tarak kemiği arasındaki eklemde meydana gelen kireçlenmelerdir. Genellikle el işiyle uğraşan kişilerde görülür. Osteoartit olarak da bilinmektedir. Kıkırdakta bozulmalar ortaya çıkması sonucu ağrı yapar.

Baş parmaklarda ortaya çıkan kireçlenmenin, diz ve kalça kısımlarında ortaya çıkacak kireçlenmelerin habercisi olduğu da düşünülmektedir. Kalıtsal kaynakları da olabilmektedir.

EL BAŞ PARMAK AĞRISININ BELİRTİLERİ NEDİR?

El başparmak ağrılarının belirtileri şu şekildedir:

  • Parmak ve başparmağın hareketi ile artan sürekli bölgesel ağrı
  • Kist oluşumu (kireçlemeler için)
  • Bunun dışında, kireçleme nedeniyle ortaya çıkan baş parmak ağrısının belirtileri şunlardır:
  • Eklemin yanında ortaya çıkan sert sişlikler
  • Baş parmak ucuna doğru eğilmeler.
  • Eklemde bozulmalar.
  • El hareketlerinin azalması
  • El becerilerinde azalma
  • Baş parmakta ortaya çıkan kızarıklıklar
  • Eklemlerde deformite
  • Fonksiyonel kısıtlılıklar.

EL BAŞ PARMAK AĞRISI NASIL GEÇER?

El baş parmak ağrısı nasıl geçer sorusunun yanıtı, ağrıya neden olan faktörle ilgilidir. Eğer yaralanmaya ve zorlanmaya bağlı ağrı söz konusuysa, fizik tedavi ve masaj yöntemleri uygulanabilmektedir.

Doktorunuzdan fizik tedavi uygulanmasını isteyebilir ya da işi bilen biri tarafından baş parmak ve çevrenize masaj yaptırabilirsiniz. Sıcak ve soğuk tedaviler de bu noktada el baş parmak ağrısına iyi gelebilir. Hangisi sizi daha çok rahatlatıyorsa; ılık su içerisinde elinizi bekletebilir ya da bölgeye buz uygulayabilirsiniz.

Aynı zamanda, kas ve eklemleri güçlendiren bamya tohumu çayı, papatya çayı ya da adaçayı gibi içecekleri tüketebilirsiniz. Zeytinyağı da gerilen sinirleri sakinleştirecek ve deriyi yumuşatacaktır. Zeytinyağı ile masaj yapabilirsiniz. Eğer ağrı, bu yöntemlerle ya da kendiliğinden geçmiyorsa, doktora başvurmalısınız. Doktorun vereceği ilaçlar ve ağrı kesiciler sayesinde el baş parmak ağrısı geçecektir.

Kireçlenme, romatizma ya da diğer hastalıklar sonucu ortaya çıkan baş parmak ağrılarının tedavisi için ortopedik operasyonlar söz konusu olabilir. Bunun dışında parmak eklemlerini zorlamamaya dikkat edilmelidir. Eklemleri zorlamayacak çeşitli egzersizler de faydalı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal