Egzersiz Yapmayı Alışkanlık Haline Getirmeyenler Dikkat!

Düzenli olarak egzersiz yapmak sağlığımız açısından son derece önemli. Eğer sağlıklı ve uzun yaşamak istiyorsak egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor.

16.02.2019-17:05 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-17:00) Egzersiz Yapmayı Alışkanlık Haline Getirmeyenler Dikkat!

Düzenli olarak egzersiz yapmak sağlığımız açısından son derece önemli. Eğer sağlıklı ve uzun yaşamak istiyorsak egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. İşte detaylar...

Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir

Eğer yeterli rutin egzersizler yapmıyorsanız yüksek tansiyon riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Genç nesil her ne kadar spora ve egzersiz yapmaya eğilim gösterse de yaşı 40 üzerinde olan kişilerde egzersiz yapma alışkanlığı yok. Türkiye’de 40 yaş üstü egzersiz yapan kişi sayısı oldukça düşük. Bu durum ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Yüksek Tansiyon Riski Artıyor

Uzmanlar, günde sadece 30 dakika egzersiz yapmanın yeterli olduğunu söylüyor. Okul çağlarında öğrendiğimiz temel egzersizlere ek olarak rutin yürüyüşler yapmak yüksek tansiyon riskini aza indiriyor. Egzersiz yapmayanlar ise bu riski zaman ilerledikçe daha yakından hissediyor.

Sağlık İçin Spor Yapan Sayısı Az

Türkiye’de 40 yaş üstü kişilerin egzersiz yapma sayısı oldukça düşük. Ancak yurt dışında durum daha farklı. Japonya, İngiltere, İspanya, ABD gibi ülkelerde yaş ayırt etmeksizin sokaklarda ve caddelerde yoğun şekilde egzersiz ve yürüyüş yapan insanlar görmek mümkün. Sebebi ise bazı ırkların bunu alışkanlık haline getirmiş olması. Ülkemizde maalesef böyle alışkanlıklar edinilmiş değil. Ülkemizde daha çok kilo vermeye yönelik fitness eğilimi bulunurken, sağlık için spor yapan sayısı ise çok az.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal