Egzersiz Sonrası Nasıl Beslenilmeli! Spordan Sonra Neler Yemek Gerekiyor?

Sporunuzu yaptınız kalorileri yaktınız ve karnınız acıktı. Spor ve egzersiz sonrası tüketilecek besinler nelerdir sizler için bir araya getirdik. Egzersiz yaptıktan hemen sonra doğru besinleri yemek vücudunuzun bunu daha hızlı yapmasına yardımcı olabilir. İşte size birkaç öneri.

22.04.2019-16:16 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-16:08) Egzersiz Sonrası Nasıl Beslenilmeli! Spordan Sonra Neler Yemek Gerekiyor?

Egzersizden önce ve sonra bol su içmek çok önemlidir. Yeterli miktarda su içmek, yaptığınız egzersizin sonuçlarını en üst düzeye yükseltmek için en uygun iç ortamı sağlar. Egzersiz sırasında ter ve su ile elektrolit kaybedersiniz. Egzersiz yaptıktan sonra bunları tazelemek, daha iyi performansa yardımcı olabilir.

EGZERSİZ SONRASI NELER YEMELİ?

Egzersiz sonrası beslenmenin birincil amacı, vücudunuza yeterli geri kazanım için doğru besinleri sağlamak ve yaptığınız egzersizin yararlarını en üst seviyeye çıkarmaktır. Kolayca sindirilen besinleri tercih etmek, daha hızlı besin emilimini destekler. Aşağıdaki listeler, basit ve kolayca sindirilen besinlerden örnekler içerir:

Karbonhidrat: Çikolatalı süt, kinoa, meyveler (ananas, muz, kivi vb), pirinçli kekler, pirinç, yulaf ezmesi, patates, makarna, koyu yeşil yapraklı sebzeler

Protein: Yumurta, yoğurt, süzme peynir, somon, tavuk, tuna balığı

Yağ: Avokado, fındık, fındık ezmesi, kuru meyve, kuruyemişler.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal