Polenin İnanılmaz Faydaları! Sedef Hastalığı ve Egzamaya İyi Geliyor

Polenin içeriğinde sağlığa faydalı olan tam tamına 22 çeşit yararlı aminoasit bulunduğu bilinmektedir. Besin değeri oldukça fazla olan arı polenini nasıl tüketmek gerekir? Polenin içerisinde hangi hastalıklara iyi gelen vitaminler bulunmaktadır? İşte polen hakkında merak ettiklerinizi sizler için derledik.

22.04.2019-13:53 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-17:52) Polenin İnanılmaz Faydaları! Sedef Hastalığı ve Egzamaya İyi Geliyor

Polenin yayarları geçmişten günümüze fazla kullanılmış doğal şifa yöntemleri arasındadır. Polenin içerisinde bulunan vitaminler arasında, B grubunun hemen hemen tüm vitaminleri ile A, C, D, E vitaminleri yer almaktadır.  Polenin insan sağlığına olan faydaları o kadar elzemdir ki, uzmanların yaptığı araştırmalara göre eğer arılar yok olup polen üretimi de buna bağlı olarak tükenirse, dünya üzerindeki yaşam da yok olacak anlamına gelmektedir.

POLENİN BİLİNEN FAYDALARI 

CİLT HASTALIKLARI

Polenin iyi geldiği cilt hastalıkları arasında, sedef hastalığı ile egzama gelir. Bunun gibi cildi tahriş eden cilt rahatsızlıkların iyileşmesinde poleni topikal olarak kullanmak mümkündür. 
Hücre yenilenmesini hızlandıran polen, bu vesile ile cildin erken yaşlanmasını da engellemiş olur.

MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI ETKİLİ

Madde bağımlılığı ile mücadele eden kişilerde ortaya çıkan kriz durumlarında, kişiye polen yedirildiğinde isteğin azaldığı saptanmıştır.

SAÇA İYİ GELİR

Cilde olduğu kadar saçlar için de en doğal mucizelerden biridir polen. Polenin içerisinde bulunan niacin ve cystin adı verilen bileşenler saç sağlığını bir hayli olumlu yönde etkilerler. Özellikle saç dökülmesinde ve zayıf saç tellerini onarmada oldukça faydalı olan poleni daha güçlü ve sağlıklı saçlara kavuşmak için, günde 3 çay kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

BAĞIRSAK SAĞLIĞINI KORUR

Polenin faydalarından biri de bağırsak sağlığını korumasıdır. Düzenli polen tüketimi, bağırsak iltihaplarını gidermeye, kabızlık ve ishal gibi bağırsak problemlerinden kurtulmaya yardımcı olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal