Ayvayı Bıçakla Kesmeyin Kabuğu ile Yiyin! Vitamin Deposu Ayva Hakkında Bilmedikleriniz

İçindeki antioksidanlar sayesinde kanser dahil birçok hastalığın tedavisinde etkin rol oynayan ayvanın faydaları saymakla bitmiyor. Peki ayvayı tüketirken nelere dikkat etmek gerekiyor? Ayvayı keserken metal bıçak kullanmamalı mı? Ayvanın faydalarını sizler için derledik.

22.04.2019-11:35 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-11:11) Ayvayı Bıçakla Kesmeyin Kabuğu ile Yiyin! Vitamin Deposu Ayva Hakkında Bilmedikleriniz

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ayvanın sağlığımıza olan faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar, vücudun gün boyunca daha dinç ve tok hissetmesi için mutlaka her gün bir ayva tüketilmesini tavsiye ediyor ayrıca ayvanın metal bıçakla kesilmemesi gerektiği konusunda da uyarıyor!

AYVAYI METAL BIÇAKLA KESMEYİN 

Araştırmalara göre ayvanın yaprağı ve kabuğu kendisinden daha önemli. İçerisindeki vitamin ve minerallerin fazla olması sebebiyle ayvanın kabuğuyla beraber tüketilmesi gerekmektedir. Bunun sebebi ise metal kesici aletlerde bulunan brenthill maddesi ayvada bulunan pektin ve organik asit maddelerinin özelliğini bitirmesidir. 

KABUĞU İLE BERABER TÜKETİN

Ayva sindirim problemlerine iyi gelir. Kabızlık gibi hastalıkları önler. Kabuğu ile beraber tüketildiğinde metabolizmanın daha sağlıklı işlemesini destekler. 

 

KANSERLİ HÜCRELERİ AZALTIR 

Yüksek antioksidan sayesinde vücutta dolaşan serbest radikalleri ve kanserli hücreleri azaltır.

DİYET LİSTELERİNİN VAZGEÇİLMEZİ

Ayva aynı zamanda diyet listelerinde ilk sırada  yer alır. Kan şekerini yükseltmeyen bu meyveyi diyabet hastaları da rahatlıkla yiyebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal