Dünya Sağlık Örgütü Bunların Evde Bulunmaması Konusunda Uyardı!

Dünya Sağlık Örgütü yaptığı uyarılarda ağır metal zehirlenmelerinden kaçınmak için ağır metallerin evden atılması gerektiğini belirtiyor.

18.11.2019-11:26 - (Son Güncelleme: 18.11.2019-11:24)

Dünya Sağlık Örgütü uzmanları uyarılarda bulundu. Uzmanlar evde ağır metal olduğunda atılması gerektiğinin altını çizdiler.

AĞIR METAL ZEHİRLENMESİ

Ağır metal zehirlenmesinin baş ağrısı, yorgunluk, kas ağrıları, hazımsızlık, kabızlık, solgunluk, kansızlık, koordinasyon bozukluğu, baş dönmesi gibi şikâyetlerle kendini gösterdiğini belirten Uzm. Dr. Gökart, "Metal zehirlenmeleri oldukça sinsi ve önemli bir haldir. Fakat ne yazık ki, bu göstergeler toplum tarafından yeterince tanınmıyor. Konuyla alakalı toplum bilinci de yeni yeni gelişiyor. Karşılaşılan klinik haller ve hastalıklarda maalesef metal zehirlenmeleri hala akla son gelen sebeplerin arasında bulunuyor. Fakat başta Dünya Sağlık Örgütü'nün konuya gösterdiği duyarlılık ve tanı metotlarındaki gelişmelerden sonra ayırıcı teşhislerin daha net yapılır olması sağlanmaya başladı. Kanda ağır metal tespit edilmemesi onun olmadığı manasına gelmiyor. Bedenimizin her hücresine koyabilen bu ağır metaller fakat yer aldıkları yerden mobilize edildiğinde yani yer aldıkları hücrelerin dışına taşındıklarında kanda görülecektir" ifadelerini belirtti.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal