Dondurma Yerken Kilo Almamak İçin 4 Önemli Tüyo

Yaz mevsiminin son demlerini yaşadığımız şu günlerde dondurma yemenin keyfini sonuna kadar çıkarmak istiyorsanız işte size birkaç ipucu. Fazla tüketiminin kilo yaptığını bildiğimiz dondurmanın kilo aldırmaması için dikkat etmeniz gerekenler.

23.08.2019-13:40 - (Son Güncelleme: 23.08.2019-13:41) Dondurma Yerken Kilo Almamak İçin 4 Önemli Tüyo

Birçoğumuzun hayır diyemediği dondurma yaz kış yenen tatlılar grubundan. Peki siz dondurmayı nasıl seviyorsunuz. Eğer onu başka bir tatlının yemeyi tercih edenlerdenseniz aman dikkat! 

DONDURMAYI NASIL TÜKETMEK GEREKİR?

  • Her ne kadar biz onu tatlıların en hafifi olarak bilsek de, dondurma kayda değer oranda şeker içeriyor. Bu sebeple mümkünse dondurma tüketimini akşam saatlerine ertelemeyin. Gün içerisinde tüketin ve sporla kalorileri dengelemeye çalışın.
  • Dondurmayı külahta yemeyin. Böylelikle külahtan da alacağınız bir miktar karbonhidrattan kendinizi korumuş olursunuz.Dondurmadan hafif bir tatlı olarak yararlanmak istiyorsanız, diğer tatlıların yanına ya da üzerine ilave etmeyin.
  • Aç karnına yemeyin. Kan şekerinizin nispeten dengede olduğu ve protein içerikli bir yemekten 1-2 saat sonra ideal yeme zamanıdır. 
  • Üzerine eklenen aromalı şuruplar, çikolata, fındık, fıstık gibi ekstralardan kaçının. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal