Elektronik Sigara (E - Sigara) Zararlı mıdır?

Sigarayı bıraktırmak için önerilen elektronik sigaranın zararları hakkında uzun zamandır tartışmalar vardı. Prof. Dr. Elif Dağlı, açıklamları ile son noktayı koydu.

23.08.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:25) Elektronik Sigara (E - Sigara) Zararlı mıdır?

Son zamanlarda tercih edilirliği artan elektronik sigaraların zararları her geçen gün konuşuluyor. Peki, nedir elektronik sigaranın zararları?

E- SİGARA SİGARAYI BIRAKTIRIR MI?

Prof. Dr. Elif Dağlı, elektronik sigaraların hakkında son veriler üzerinden açıklama yaptı: "Elektronik sigara (e-sigara), klasik sigara içimini düşüren ya da bıraktıran bir uygulama değildir. Çalışmalar e-sigara kullananların %79’unun klasik sigara içmeyi de sürdürdüğünü keşfetti. E-sigara içicilerinde felç riski %70, kalp krizi riski %60, koroner arter hastalığı riski %40 daha yüksektir. E-sigaranın içinde yer alan propilen glikol ve gliserol ısınıp buharlaştığında kanserojen maddeler ortaya çıkmaktadır."
Açıklamalarına devam eden Dağlı, "Bu iki maddenin üstülik iltihap yapıcı etkisi de vardır.. E-sigara aroma ve tatlandırıcıları kendi aralarında kimyasal etkileşime geçerek farklı kimyasallara çevrilmektedir. Bu aroma ve tatlandırıcılar damarları döşeyen hücrelerde zarara sebep olmaktadır. E-sigara buharı akciğere kalkan olan makrofaj hücrelerinin çalışmasını sekteye uğratmakta ve akciğeri her çeşit hastalığa açık duruma getirmektedir." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal