Diş Teli Takmanın Yaşı Var mı? Çocuklar Tel Takabilir mi?

Diş teli takmanın yaşı var mı? Çocuklara diş teli ne zaman takılmalı? Süt dişleri tel takmaya engel mi? Diş telinin zararı var mı? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

19.03.2019-18:19 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-18:11) Diş Teli Takmanın Yaşı Var mı? Çocuklar Tel Takabilir mi?

Son yıllarda sıklıkla uygulanan tel tedavisi çocuklarda kaç yaşında uygulanabiliyor? Gelişme çağında olan çocuklar için 12 yaş önemli! Çocuklara diş teli kaç yaşında takılır? Diş teli tedavisi kimlere yapılır? Pedodontist Dr. Begüm Gök Çoban'a sorduk. 

ÇOCUKLARDA DİŞ TELİ KAÇ YAŞINDA TAKILIR?

Özellikle son dönemlerde karşımıza sık sık çıkan diş tedavisi yöntemlerinden biri de diş telidir. Çocuklarda yoğunluklu olarak uygulanan diş teli yetişkinlerde de kullanılıyor. Ancak gelişme ve büyüme çağına olan çocuklarda kaç yaşından itibaren diş teli tedavisi uygulanıp uygulanmadığı hakkında merak edilenleri tek tek bir araya getirdik. 

SÜT DİŞLERİ ÇIKTIKTAN SONRA UYGULANMALI!

Özellikle gelişim çağında olan çocukların çıkardığı süt dişlerinden sonra gelen dişlerde oluşan eğriklikleri kurtarmak için tercih edilen tedavi yöntemi diş teli 12 yaşından sonra uygulanması çok daha sağlıklı olacaktır. 

Çocuklarda diş teli özellikle büyüme ve gelişmesinin devam ettiği 12 yaş civarında bütün süt dişleri değişip daimi dişlerin geldikten sonra kullanılmaktadır. Bu durum çocuğumuzda görülen çene anomalisinin kapanış bozukuğunun şekline ve aşamasına bağlı olarak değişebilir. Özellikle bu gelişim döneminde bir ortodonti uzmanına görünmenizde bir fayda vardır. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal