Dikkat! Çocuğunuzda Olabilir!

Çocuklarda çok sık görülen ortapedik problemlerden biridir düz tabanlık. Ancak çocuklarda düz tabanlık iki farklı şekilde görülmektedir. Çocuklarda görülen düz tabanlık nedir?

06.12.2019-15:14 - (Son Güncelleme: 06.12.2019-14:57)

 Çocuklarda görülen düz tabanlık nedir? Çocuklarda çok sık görülen ortapedik problemlerden biridir düz tabanlık. Ancak çocuklarda düz tabanlık iki farklı şekilde görülmektedir. 

ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN DÜZ TABANLIK 

Çocuklarda görülen düztabanlık ikiye ayrılır. Birincisi, çocuklarda oldukça görülen masum düztabanlıktır. Yapılan çalışmalara göre çocukların %60-%80'ninde fizyolojik (hastalık olmayan) düztabanlık vardır. İlerde normle dönerler genellikle.  İkincisi ise patolojik (hastalık olan ) düztabanlıktır. Patolojik düztabanlığın en sık sebepleri; bazı ayak kemiklerinin doğuştan birleşik olması, ayak kemiklerinin doğuştan çıkık olması, kemikler arasındaki bağların gevşek olmasıdır. Düztabanlık bir sakatlık sebebi olmasa da ilerleyen yaşlarda çocukların yaşam kalitesini düşüren bir durumdur. Bu nedenle mutlaka fizyolojik-patolojik düztabanlık ayrımı yapılmalıdır. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal