Coronavirüsü Tanısı Konmuş Kişilerde Farklı Bir Virüse Rastlandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüse, başka bir solunum yolu virüsü taşıyanların da yakalanabileceği bilim insanları tarafından yapılan bir çalışmada açıklandı. Araştırmaya göre Coronavirüsü hastası olan 5 kişiden 1’inde başka bir solunum yolu virüsü olduğu ortaya çıktı.

04.04.2020-09:01 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-09:03) Coronavirüsü Tanısı Konmuş Kişilerde Farklı Bir Virüse Rastlandı

ABD'de yapılan yeni bir araştırmaya göre; Coronavirüsü (Covid-19) tanısı konulan her 5 kişiden 1’inde farklı bir solunum yolu virüsüne rastlandı.

COVID-19 TANISI KONMUŞ KİŞİLERDE FARKLI BİR VİRÜSE RASTLANDI

İtalyan virolog Roberto Burioni, Mart ayının ortalarında, yaz aylarında daha sıcak havanın dünya çapında en az 39 bin insanın ölümüne sebep olan Coronavirüsü salgınını durdurmaya yardımcı olacağı iddialarını reddetti.

Acil tıp klinik profesörü olan Ian Brown’un yaptığı bir ön analizde, Coronavirüsü hastası olan her beş kişiden birinde başka bir solunum yolu virüsünün de bulunduğunu göstermiştir.

Coronavirüs için test edilen 562 kişinin analiz edildiği çalışma da bulunmaktadır. Burada da ortak bir solunum virüsü tanısı konmuş yaklaşık 10 kişiden birinin Coronavirüsü ile beraber enfekte olduğu bulundu. Bu durum, insanların başka bir viral solunum yolu hastalığı varsa Coronavirüse yakalanabileceğini ortaya koyuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal