Çocukların Her Gün 2 Bardak Tüketmesi Başarısını Etkiliyor

Yaz döneminin bitmesinin ardından koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitime başlayan öğrencilerin eğitimleri kadar sağlıklı beslenmeleri de önemlidir. Uzmanlar, uzaktan eğitim alan öğrencilerin tüm öğünlerinde kalsiyum ve mineral açısından zengin olan sütün eksik olmaması gerektiğini belirtti.

08.09.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-16:23) Çocukların Her Gün 2 Bardak Tüketmesi Başarısını Etkiliyor

Yaz döneminin ardından Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitime başlayan öğrencilerin eğitimi kadar evlerinde sağlıklı beslenmeleri de büyük önem taşıyor. Uzaktan eğitim alan öğrenciler için sabah kahvaltısının önemini vurgulayan uzmanlar, çocukların dinç bir şekilde çalışabilmesi ve bağışıklıklarını güçlendirmeleri için kahvaltılarında ve ara öğünlerinde kalsiyum ve mineral açısından zengin olan sütün eksik olmaması gerektiğinin altını çiziyor. Prof. Dr. Neriman İnanç, konu hakkında bilgi verdi.

Özellikle çocukların zihinsel ve bedensel gelişime destek olan sütün faydaları yadsınamayacak kadar çoktur. Tüm gününü evde geçiren öğrenciler, süt içerek bağışıklık sistemini güçlendirebilir, yaklaşan kış aylarına karşı bağışık sistemlerini güçlendirebilir.

Uzmanlar, vücut direncinin artırmak ve sağlıklı beslenmek için gün içerisinde iki bardak süt içilmesi gerektiğini vurguluyor.

Her gün 2 bardak süt içmenin zeka gelişimine katkı sağladığı ve okul başarısını artırdığı kanıtlanmıştır.

Yeterli ve dengeli beslenmek için her besin grubunun tüketilmesine ihtiyaç var. Süt, et, tahıl, meyve, sebze, yağ ve şekerden oluşan besin grupları içinde sadece süt enerji oluşumunda etkili olan karbonhidrat, protein ve yağı bir arada içermektedir.

Süt enerji vermesinin yanı sıra bağışıklık sistemi açısından da oldukça büyük bir öneme sahiptir. Mevsim geçişlerinde görülen bağışıklık sisteminin zayıflaması durumu üst solunum yolu enfeksiyonlarının artmasına neden olurken, içeriğinde 40’tan fazla besin ögesi bulunan sütün tüketimi, grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi hastalıkların da önlenmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal