Çayın Sağlığımıza Faydaları

Ülke olarak milli içeceğimiz çay diyebiliriz. Hemen hemen herkesin çok sevdiği çayı, gün boyu tüketiriz. Peki çayın vücudumuza ne gibi faydaları var?

02.02.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-11:52) Çayın Sağlığımıza Faydaları

Ülke olarak milli içeceğimiz çay diyebiliriz. Hemen hemen herkesin çok sevdiği çayı, gün boyu tüketiriz. Peki çayın vücudumuza ne gibi faydaları var? İşte detaylar...

Kanserle Mücadele Eder

İçeriğinde yer alan TF – 2 adını taşıyan polifenol kanser ile mücadelede etkinliği bilinen bir maddedir. Çayın içeriğinde yer alan bu madde kanserli hücrelerin yok olmasına yardımcı olurken sağlıklı hücreler üzerinde herhangi bir olumsuzluğu görülmemiştir.

Kalp Krizi Riskini Azaltır

Siyah çay tüketimi kalp sağlığını korur. Hollanda’da yapılan bir araştırmaya göre günde 2-3 bardak siyah çay tüketen kişilerin tüketmeyen kişilere göre %70 oranından kalp krizi daha az geçirdiklerini ortaya çıkmıştır.

Kemik Sağlığını Korur

Düzenli olarak çay tüketimi kemik sağlığını korur. Çayın bol miktarda içerdiği fitokimyasalların yardımıyla kemik sağlığını koruduğu düşünülmektedir.

Sindirim Sistemine Faydalıdır

Çayın genelde sindirim sistemine zararlı olduğu düşünülür fakat sindirim sistemine asıl zarar veren çayla birlikte aşırı miktarda şeker tüketimidir ve aynı şekilde aşırı çay tüketimidir. aksine şekersiz çay tüketmek sindiirm sistemine yardımcı olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal