Çağla Zamanı! Yıl Boyunca Sadece 20 Gün Yeniyor, Faydası Saymakla Bitmiyor

Bahar meyvesi olarak bildiğimiz çağla, dalları basmaya başladı. Yıl boyunca sadece belirli bir zaman tüketebildiğimiz bu ekşi meyvenin faydaları oldukça fazla. Tansiyonu dengeleyen, safra kesesi taşı oluşumunu engelleyen çağlaya düşme zamanı!

25.03.2019-16:44 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-16:28) Çağla Zamanı! Yıl Boyunca Sadece 20 Gün Yeniyor, Faydası Saymakla Bitmiyor

 

Kayısı ve badem çekirdeğinin henüz olmamış haline çağla denir. Mayhoş ve ekşi bir tada sahiptir, bu haliyle eriğe benzer. Meyve olarak tüketilmekle birlikte çeşitli tariflerde de kendisine yer bulur. Baharın müjdecisi olan çağla, yıl boyunca sadece 20 gün bulunur ancak faydaları bir ömür sürer.

SAFRA KESESİ TAŞINI ÖNLER

Kalori oranı son derece düşüktür. Böylelikle diyetlerinize dahil edebileceğiniz oldukça doyurucu bir besindir. Kalp ve damar sağlığında problem yaşayanlara tüketilmesi tavsiye edilir. Tansiyonu dengeler. Kramp şikayeti olanlar muhakkak tüketmelidir. Kasılmalara iyi gelir.

C VİTAMİNİ VE ANTİOKSİDAN KAYNAĞIDIR

Yüksek oranda lif içerir ve glisemik indeksi düşük bir meyvedir. Şeker hastaları için idealdir. İçerisindeki potasyum sayesinde tansiyonu dengeler.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal