Bir Doktora Görünmeniz Gereken El Uyuşukluğunun 5 Sebebi

Ellerde uyuşukluk, herkesi korkutabilecek son derece nahoş bir belirtidir. Bazı durumlarda, ilaç yan etkileri gibi belirtiler verir. Bu koşullar oldukça kolay bir şekilde tedavi edilebilir ve tehlikeli komplikasyonlara yol açmaz. Ancak el uyuşukluğuna neden olan ve acil tedavi gerektiren durumlar vardır.

25.03.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-16:02) Bir Doktora Görünmeniz Gereken El Uyuşukluğunun 5 Sebebi

Hangi rahatsızlıkların el uyuşukluğuna neden olabileceğini sizler için araştırdık. Bu içeriği dikkatlice okuyun ve herhangi bir endişeniz varsa bir uzmanı ziyaret edin.

1. İNME

Bazı durumlarda el uyuşması tıbbi bir acil durumun endişe verici bir belirtisi olabilir. Bu, özellikle bir insanın felç geçirdiği bir durum için geçerlidir. Bu durumdaki uyuşukluk veya halsizlik genellikle anidir ve vücudun bir tarafını etkiler. Felç geçiren kişiler kollarından birini yukarı kaldırmakta zorlanabilirler.
Bu durum çok tehlikeli olduğu için, onunla ilişkili diğer işaretleri de bilmelisiniz . Kişi bu sorunu ne kadar çabuk algılarsa, şansı o kadar artar ve sakatlıklardan ve beyin hasarından kurtulmuş olur.

2. KARPAL TÜNEL SENDROMU

Bu nahoş hissin başka bir yaygın nedeni karpal tünel sendromu olabilir . Bu durum eldeki ana sinirlerden biri sıkıştırıldığında veya sıkıldığında meydana gelir. Bu sorunun diğer belirtileri arasında ağrı, karıncalanma, yanma ve güçsüzlük sayılabilir. Erken evrelerde, semptomlar basit önlemlerle hafifletilebilirken, geç tanı koymak sıklıkla ameliyat gerektirir.

3. LYME HASTALIĞI

Lyme hastalığı, enfekte kenelerden ısırıklar yoluyla bulaşır. ABD'de bu enfeksiyonun yaklaşık 30.000 vakası var. Çok çeşitli semptomları vardır ve genellikle döküntü ve ateş ile başlar.
Uyuşmuş eller ayrıca tedavi edilmemiş Lyme hastalığının bir işareti olabilir. Bu işaretin gelişmekte olan enfeksiyonun ikinci aşaması ile ilgili olduğunu not etmek önemlidir. Ve görmezden gelinirse sinir sistemi ve kalpte ciddi sorunlara yol açabilir.

4.RAYNAUD HASTALIĞI

Eğer daha soğuk bölgelerde yaşıyorsanız, parmaklarınız veya burnunuz o kadar donmuşsa nasıl hissizleştiğinizi bilirsiniz. Bazı insanlar için normal soğuk duyarlılık olabilirken, diğerleri Raynaud'un rahatsızlığından muzdarip olabilir. Bu hastalık genellikle soğuk sıcaklıklar veya stres ile tetiklenir. Bir saldırı sırasında, bir kişinin etkilenen bölgeleri (genellikle parmak veya ayak parmakları) beyaz olur. Daha sonra, mavi, soğuk ve uyuşuk olur. Bu, en kötü durumlarda gangren veya ampütasyona yol açabilecek sınırlı kan dolaşımı nedeniyle olur.

 

5. DİYABETİK NÖROPATİ

Diyabetik nöropati, şeker hastalığı olan insanları etkileyebilir. Yüksek kan şekeri vücudun her tarafındaki sinirlere zarar verir ve bu yukarıda bahsedilen soruna yol açar. Bu durum uzuv kaybı gibi daha ciddi komplikasyonlara neden olabilir, bu yüzden mevcut sorunun farkında olmanız ve yanlış bir şey fark ederseniz derhal hareket etmeniz çok önemlidir.

 Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal