Arı Sütünün Bilinmeyen Faydaları, Alzheimer Olma Riskini Azaltır mı?

Etinden faydalanamasak da sütünden şifa taşan arının bilinmeyen faydalarının olduğu sütünü nasıl tüketmeliyiz? İçindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren arı sütü, Alzheimer gibi hastalıklara da engel olabiliyor. İşte arı sütünün saklı kalan faydaları.

25.03.2019-12:20 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-12:04) Arı Sütünün Bilinmeyen Faydaları, Alzheimer Olma Riskini Azaltır mı?

Arı sütündeki bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidanlar hastalıkları önlemede destekleyici olabiliyor. Beyin sağlığını da geliştiren sütün, kanserle savaşmada etkin rolü var.

BEYİN SAĞLIĞINI GELİŞTİRİYOR

Arı sütü, beyin dokusundaki yağ asitlerini serbest radikal saldırılardan korumak için belirli antioksdanlar içerir. Bu durum da alzheimer tedavisine yardımcı olabilir. Arı sütündeki besinler beyinde bulunan kimyasal dengesizlikleri tedavi edebilir.

KANSERLE MÜCADELEDE ETKİLİ

Arı sütünün yağ bileşenlerinin östrojenik etkileri vardır. Bu da meme ve serviks kanserlerinin tedavisine yardımcı olabilmesinin bir nedenidir.

DİYABET TEDAVİSİNDE YARDIMCI

Arı sütünün alınması, glikoz seviyelerinde ki bazı olumlu değişikliklerle bağlantılıdır. Genel olarak çalışmaların çoğu, arı sütü takviyesinin diyabetin sonuçlarını kontrol etmede yararlı olabileceğini sunmaktadır. 

OSTEOPOROZU ÖNLEYEBİLİR

Arı poleniyle arı sütünün kemik kaybını azaltabileceği bir Türk araştırmacı tarafından belirlenmiştir. Kemik sağlığını ve iç kalsiyum emilimini arttırdığı da tespit edilmiştir.

ZAYIFLAMADA TERCİH EDİLEBİLİR

Arı sütü doğrudan ağırlığı azaltmasa da, enerji seviyenizi arttırabilir. Kalorisi düşük olduğu ve doymuş yağ içermediği için diyetinize iyi bir katkı sağlayabilir. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal