Diyet ve Perhiz Arasındaki Fark Nedir? Diyet mi Perhiz mi Yapmalıyız?

Kilo vermeye karar verdik... Şimdi sıra neyi yiyip neyi yemeyeceğimize karar vermekte. Her diyet programını uygulamak doğru mu? Kendimize uygun diyet menüsünü nasıl seçeriz? Perhizi kimler yapmalı? Kendimizin bile karar vermekte zorlandığı bu durumda uzman bir yardım almak gerekebilir.

25.03.2019-11:58 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-11:59) Diyet ve Perhiz Arasındaki Fark Nedir? Diyet mi Perhiz mi Yapmalıyız?

Binlerce zayıflama programının arasından kendimize uygun olanını nasıl seçeriz? Diyet nedir? Perhiz nedir? Diyette yenebilen gıdalar nelerdir? Sizler için diyet ve perhiz arasındaki farkı derledik.

 

DİYET

Diyet, temelde tüketilen yiyeceklerin toplamıdır. Etrafları bir toplumsal duruş olarak bazı yiyecekleri yiyip bazılarını yememeyi seçmekle medyana gelen gruplaşmalardır.

Belli bir şekilde uygulamak, zaruriyet, gelenekler, din, ideoloji, sağlık kaygıları, bağımlılık, ve hastalık gibi birçok sebepten olabilir. Bazen belli şeyleri ağırlıklı yeme düzeni önerilerine diyet adı verilebilmektedir (su diyeti, muz diyeti vs..) Bazen de belli şeyleri beslenmeden elemek gerekebilir. Buna da diyet veya rejim deme adeti oluşmuştur; tuzsuz, yağsız, glutensiz, vs.. rejim.

PERHİZ

Perhiz, bir çeşit hastalığı olanların iyileşmek için yiyeceklerinden miktar veya çeşitleri kontrol altına almasıdır. Perhiz hastalıkların tedavisinde kullanılır. Diyetler ise günlük öğünlerimizde dikkat ettiğimiz her türlü düzenlemeye denir. Yani perhiz diyetin alt dalıdır. Perhiz bir diyet uygulamasıdır.

Günlük hayatta kullandığımız diyet kelimesi daha çok zayıflamak amacıyla öğünlerimizde yaptığımız düzenlemeyi ifade eder. Fakat bu yanlıştır ve doğru adı zayıflama perhizidir. Gerçek anlamıyla öğünlerimizde çeşitli amaçlar için yaptığımız her türlü artış azalış v.b. şeyler diyet tabirine uygundur. Mesela şeker hastalarının şeker miktarını ayarlamak için karbonhidratı az olan yiyecekler az yenir. Bu şeker hastalarına uygulanan perhizdir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal