C Vitamini Cilde Yararları

C vitamini bağışıklık sistemini en çok güçlendiren vitaminler arasınadır. Uzmanlar c vitamininin cilde de çok faydası olduğunu vurguluyorlar. C vitamini cilt bakımında kullanılabilir mi? C vitamini cilde yararları nelerdir?

23.06.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-08:58) C Vitamini Cilde Yararları

C VİTAMİNİ CİLDE FAYDALARI NELER?

Cilt bakımı ve sağlığı hem dış hem iç kaynaklı olarak gerçekleşmelidir. C vitamini içeren ürünler, besinler ile cildinizi canlandırmanız mümkün!

C vitamininin cilde faydaları şunlardır:

  • C vitamini ciltteki nem dengesini sağlar
  • Ciltte kırışık oluşumunu yavaşlatır
  • Sivilce lekelerini ve izlerini yok etmede etkili bir vitamindir
  • Cilt rengindeki farklılaşmaları giderir, cilt tonunu eşitler
  • Solgun cildin canlanmasını sağlar
  • Cildin onarılmasını hızlandırır
  • Yaraların daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur

C vitamininin cilde olumlu etkileri fazla olduğu için kozmetik sektöründe de birçok ürünün içeriğinde c vitamini bulunur.

C VİTAMİNLİ KOZMETİK CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ HANGİLERİ?

C vitamini cilde yararları güzellik, bakım ve kozmetik sektörüne de hareketlilik kazandırıyor. C vitamini içeren birçok cilt bakım ürünü piyasaya sunulmuştur.

C vitamini içeren kozmetik ürünleri arasında c vitamini serumu, c vitamini aydınlatıcı bakım ampulü, c vitaminli çeşitli bölgelerde kullanılabilen kremler, günlük nemlendiriciler vb. bulunur.

Cilt bakım ürünleri yerine daha ekonomik ve doğal yollarla da cilt bakımınızı yapabilirsiniz.

CİLT SAĞLIĞINIZ İÇİN HANGİ C VİTAMİNLİ BESİNLERİ TÜKETEBİLİRSİNİZ?

Cilt sağlığınızı beslenme ile de büyük oranda koruyabilir, cildinizi yenileyip onarabilirsiniz. Ayrıca yapılacak maskeler ve çeşitli uygulamalar ile doğal yöntemlerle c vitamini bakımından etkili sonuçlar almanız mümkündür!

C vitamini dokuları en iyi onaran besinlerden biridir. Özellikle çilek, portakal, kiwi, brokoli, biber, ıspanak ve lahana gibi yiyeceklerde bolca bulunuyor.

C vitamini tüketerek cildin en önemli ihtiyaçlarından biri da karşılanmış oluyor: Kolajen oluşumu! Kolajen kaybı cildin yaşlanma belirtileri göstermesine, yorgun bir ifadeye yol açıyor!

C VİTAMİNLİ CİLT BAKIM MASKELERİ NASIL YAPILIR?

C vitamini cilde yararları birçok kişiyi bu vitaminin kullanıldığı cilt bakım maskelerine yönlendiriyor. Cilt sağlığı ve güzelliği ile ilgilenenler çok sayıda bakım maskesi araştırıyorlar. İşte size çok etkili olacak c vitaminli cilt bakım maskesi!

BAL VE LİMON MASKESİ İLE ETKİLİ SONUÇ!

Bal ve limon karışımı ile çok faydalı bir cilt bakım maskesi hazırlanabilir! Limon cildi güzelleştiren, yoğun c vitamini içeren besinlerin başında geliyor! Limon birçok cilt bakım maskesinde bulunmaktadır.

Bal ile limon karışımına cildinizi daha da canlandıracak başka besinler ekleyebilirsiniz! Yarım limon suyunu 1 yemek kaşığı bal ile karıştırın. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı kadar yulaf ezmesi veya unu koyun. 1 çay kaşığı E vitamini yağı/1 ampul E vitamini son olarak da 5 damla limon yağı katın.

Tüm malzemeler eşit olacak biçimde karıştırılmalı, homojen hale getirilmelidir. Bal veya yulaf miktarını arttırmanız halinde maskeyi biraz daha macun kıvamında uygulamanız mümkün olacaktır. Temiz cilde parmaklarla masaj yaparak uygulayın; 30 dakika bekletin ilk önce ılık suyla son olarak da soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal