Boğaz Enfeksiyonlarına Karşı Etkili Çözüm: Soğan Suyu

Kış mevsiminde en sık görülen üst solunum yolu rahatsızlıklarından biri olan boğaz enfeksiyonlarında doğal ürünler kullanarak etkili bir sonuç elde edebiliriz.

04.03.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 04.03.2019-16:20) Boğaz Enfeksiyonlarına Karşı Etkili Çözüm: Soğan Suyu

Kış mevsiminde en sık görülen üst solunum yolu rahatsızlıklarından biri olan boğaz enfeksiyonlarında doğal ürünler kullanarak etkili bir sonuç elde edebiliriz. Genelde ağır boğaz ağrısı, balgamlı öksürük ve göğüs hırıltısı ile kendini belli eden boğaz enfeksiyonlarında soğan suyu mucizevi bir etki gösteriyor.

Gribal enfeksiyon ile vücuda hücum eden virüsler bağışıklık sisteminizin zayıflamasına yol açıyor.

Virüsler vücutta büyük hasara neden olurken, genellikle kulak ve boğazlara zarar veriyor. Kulak ve boğazda meydana gelen iltihaplar yeme-içme ve nefes alma esnasında rahatsızlık verirken uyku kalitesini de etkiliyor.

Yutkunurken zorlanmaya neden olan iltihaplanma sebebiyle boğazınızda da katlanılması güç bir ağrı oluşabiliyor. Doktorlar bu rahatsızlığı iltihap ilaçlarıyla çözme doğrultusunda tavsiyelerde bulunsa bile evde doğal yöntemlerle de etkili sonuçlara ulaşılabiliyor.

ENFEKSİYONLARA KARŞI SOĞAN 

Boğaz enfeksiyonlarında en çok faydası görülen besinlerden biri soğan olarak biliniyor. Soğan, Allisin maddesi açısından zengin olduğundan antibiyotik görevi görebiliyor.

Bu özellikleri ve içeriklerinden dolayı vücutta virüs ve toksinlere karşı mücadele veren soğan, içeriğindeki sülfür ile de balgam söktürücü olarak etkisini gösteriyor. Solunum yolu ile boğaz bölgesinde meydana gelen enfeksiyonlu virüslerin balgam yoluyla vücuttan çıkarılması amacıyla her gün soğan suyu tüketimi tavsiye ediliyor. Soğan suyunun acı bir tadı olduğundan kullanırken bal ekleyebilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal