Bıngıldak Nedir? Bıngıldak Ne İşe Yarar? Bıngıldak Atması Nedir?

Bebeklerin kafalarının üst tarafında olan bıngıldak, dikkat edilmesi gereken hassas bir bölgedir. Bazı durumlarda bıngıldak atması denen rahatsızlıklar bile olabilir.

26.07.2019-12:15 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-12:12) Bıngıldak Nedir? Bıngıldak Ne İşe Yarar? Bıngıldak Atması Nedir?

Bebeklerin yeni doğan oldukları süreçte en çok merak edilen sorulardan biri olan bıngıldağa dair tüm soruların cevabını burda bulabilirsiniz.

BINGILDAK NEDİR VE NEREDEDİR ?

Yeni doğmuş bebekler ile ilgili ebeveynlerin en çok merak ettikleri konulardan birisi bıngıldak nedir sorununun cevabıdır. Çünkü kafataslarının üst tarafında, alına yakın olan bölgede yer alan bu yumuşak bölge bebeğin yaşamsal organlarından biri olan beyni korumakla görevlidir.

BEBEKLERDE BINGILDAK NE İŞE YARAR?

Doğum sırasında bebekler hassatır. Bebeklerde bıngıldak, doğumda insanlarda en güvenli biçimde gerçekleştirilmesi için meydana gelmiş en mükemmel adaptasyonlardan biridir.
Ayrıca bebeklik süresince beyin oldukça hızlı bir büyüme evresi geçirir. Sert hale gelmiş bir kafatası bu büyümeye yetişemezken, bebeklerde bıngıldak kafatasına, beynin hızlı büyümesine yetişebilmesi için ihtiyacı olan esnekliği sağlamaktadır.

BINGILDAĞIN ATMASI

Bıngıldağın atması özellikle oldukça ağlayan bebeklerde görülür. Bu durum bazı anneler tarafından bir hastalık olarak düşünülmesine rağmen, uzmanlar bunun bir hastalık olmadığını dile getirirler. Bebeğin saçlarının çıkmamış olmasından dolayı bıngıldağın ortada kalması anneleri biraz rahatsız etse de bu durum bebek büyüdükçe vakit içerisinde yok olacaktır. Buna rağmen annelerin içlerinde herhangi bir şüphe olması halinde bebeklerini uzman bir hekime göstermeleri tavsiye edilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal