Bebekler Neden Parmak Emer? Bebeklerin Parmak Emmesi Sorun mu?

Bebeklerde parmak emmek yaygın bir davranış olsa da aslında doğru mu? Bu durum bebeğin sağlığını etkiler mi? Anne ve babalar engellemek için neler yapabilir? İşte, parmak emme sorununa dair tüm cevaplar...

16.07.2019-17:13 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-17:08) Bebekler Neden Parmak Emer? Bebeklerin Parmak Emmesi Sorun mu?

Anne ve babalar olarak bebeğin davranışlarına dikkat etmeli ve önlem almalıyız. Bu nedenle en yaygın olan parmak emme konusu da dikkat edilmeli ve ısrar eden çocuğa müdahale edilmelidir.

BEBEKLER NEDEN PARMAK EMER?

Parmak emme, doğuştan gelen ortamı tanıma ve anlama merakından dolayı ortaya çıkan bir davranıştır. İlk başta sempatik bir davranış olduğu sanılsa da müdahale edilmediğinde daha sonra çeşitli sağlık problemlerine sebep olur.

PARMAK EMEN BEBEĞE NE YAPILMALI?

3-4 yaşlarına kadar devam eden bu davranışın 5 yaşına kadar devam etmesi kabul edilebilirdir. Eğer bu yaştan sonra da bu davranış sürdürüyorsa önlem alınmasına ihtiyaç vardır.
Çocuk eğer parmak emme davranışını değiştirme konusunda isteksizse onun ilgisini çekecek farklı aktiviteler bularak dikkatini farklı tarafa çekmelisiniz. El bağlama gibi engelleyici uygulamalardan uzak durmak gerekir. Bu çeşit yanlış uygulamalar, problemin daha da çözülmez hale gelmesine sebep olur.

Anne babalar çocuklarına karşı daha ilgili ve yakın davranarak, çocuk üstündeki olumlu etki oluşturmalıdır. Çocukla bu şekilde pozitif diyalog kurularak çocuğun bu problemden yavaş yavaş kurtulması sağlanır.
Çocuğun parmak emme davranışını bırakması konusunda çocuğa baskı yapmamak gerekir. Bu davranışı yok saymalı ve parmak emme davranışına odaklanmasına önlenmelidir.

Parmak emme konusunda ebeveynler çocukla tartışma biçiminde diyaloğa girmesi, kekemelik ve tırnak yeme gibi farklı problemleri tetikleyebilir. Her şeye rağmen çocuğunuz parmak emmeyi sürdürüyorsa doktorunuza danışmalısınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal