Bebekler Dişi Kaç Günde Çıkarır?

Şüphesiz annelerin en sıkıntılı dönemleri bebeklerinin diş çıkarma dönemleridir. Bir tanecik yavrularımızın diş çıkarması kaç gün sürer? Hem bebekleri hem de ebeveynleri bir hayli zorlayan bu duruma karşı tüm merak edilenleri sizler için derledik.

19.07.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-11:29) Bebekler Dişi Kaç Günde Çıkarır?

Diş çıkarma dönemi hem bebekler için hem de ebeveynler için sıkıntılı dönemlerden biridir. Bebeğin bu dönemde oldukça huzursuz olması ve çokça ağlaması normaldir. Anne ve babaların en çok merak ettiği konularda olan bebeklerin diş çıkarması kaç gün sürede tamamlanır? İşte cevapları. 

BEBEKLERİN DİŞ ÇIKARMASI KAÇ GÜN SÜRER?  

Diş çıkarma döneminin ne zaman biteceği ailelerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Bebekler için zorlayıcı bir dönem olan uykusuzluk, huzursuzluk gibi durumlara da sebep olmakla beraber, ilk dişin çıkması bebekten bebeğe göre değişen süreçlerdir.  Bebeklerde diş çıkarma döneminin baş göstermesi, diş etinin açılmasından evvel başlar. Artan tükürük, uyku düzensizliği, iştahsızlık,  huzursuzluk,ellerini ısırması, ağız çevresinde hafif döküntü gibi durumlar yaşandıktan sonra ilk dişi görmeniz 2-3 ayı bulacaktır. Bazı bebekler 3-4 aylıkken de diş çıkarabilir ama genellikle 6-7 aylık bebeklerin ilk dişlerinin çıktığı da görülmektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal