Balkanlara Özgü Yoğurtlu Muhacir Köfte Tarifi

Yemek tarifleri içinde en sık tercih edilen tariflerden biri de şüphesiz köftedir. Yapılışı hem pratik hem de bir hayli kolay olan köftenin farklı bir tarifini sizler için derledik ve yoğurtlu muhacir köfte tarifini bir araya getirdik.

19.07.2019-11:29 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-11:18) Balkanlara Özgü Yoğurtlu Muhacir Köfte Tarifi

Balkan mutfağına özgü olan muhacir köfteyi evde en basit haliyle hazırlamanın püf noktalarını biliyor musunuz. Siz de evde pratik yoğurtlu muhacir köfte yapmanın tüyolarını derledik.

YOĞURTLU MUHACİR KÖFTE

Malzemeler; 500 gram dana kıyma, 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 adet soğan, 5 dilimekmek içi, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta, 2 diş sarımsak.

Yapılış aşaması; Köftesi için, geniş bir yoğurma kasesinde kıyma, yumurta, nişasta, soğan, ekmek içi, tuz ve karabiberi katıp iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan ceviz iriliğinde parçalar alıp uzunlamasına köfte olacak biçimde, elinizle şekil verin. Ayrı bir kapta yoğurt, un, yumurta ve sarımsağı da çırpın.
Köfteleri una bulayın ve sıvı yağda köfteleri güzelce kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına kızaran köfteleri gelişigüzel sıralayın. Üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı boşaltın ve 175 derece fırında 20 dakika pişirme tamamladıktan sonra servs edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal