Minik Bazlama Nasıl Yapılır? Bazlama Tarifi

Kahvaltıda ekmek dışında bir başka hamur işi olan bazlamayı tercih ediyorsanız işte size minik bazlama tarifleri. En lezzetli ve kolay yapımlı haliyle bu tarifi denemek istiyorsanız siz de içeriğimize mutlaka göz atın.

19.07.2019-10:36 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-10:23) Minik Bazlama Nasıl Yapılır? Bazlama Tarifi

Sabah kahvaltınızda hem pratik hem de oldukça doyurucu hazırlanan küçük bazlamalar ile sabah kahvaltılarınızı renklendirebilirsiniz.

MİNİK BAZLAMA TARİFİ  

Malzemeler; 1/2 paket yaş maya, 3,5 su bardağı un, 1 su bardağı ılık süt, 1/2 su bardağı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Ilık sütün içinde 2 yemek kaşığı mayayı çözdürün ve 10 dakika bekleyin. Unu bir kaba eleyin. Tuz hariç tüm malzemeleri ekleyin. En son aktive olmuş mayayı katarak mayanın tüm hamura karışmasını Bekleyin. En son tuzu ekleyin ve homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurmayı sürdürün. Bu noktada hamura un ekleyebilirsiniz. Ancak hamurunuzun ele yapışmayan yumuşacık bir kıvamı olması lazım.

Bu bilginin ışığında un ve süt oranını denegeleyebilirsiniz. Hamurunuz kıvama geldikten sonra unlu tezgah üzerine yumurta irilliğinde bezelere ayırarak 30 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurlara bastırıp düzgün yuvarlaklar elde edin. Tavanızı ısıtın ve hazırladığınız mini bazlamaları önlü arkalı güzelce pişirdikten sonra kahvaltı sofralarınızda ikram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal