Kavrulmuş Leblebinin Yararları Nelerdir? Kalsiyum Deposu Leblebiye Dair Herşey

Nohutun kavrulmuş hali olarak bildiğimiz leblebi en sevdiğimiz kuruyemişlerden biri. Çorum'a özgü birden fazla türü bulunan leblebinin faydaları ise sıralamakla bitmiyor. İşte leblebi hakkında bilmedikleriniz.

18.07.2019-16:22 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-16:10) Kavrulmuş Leblebinin Yararları Nelerdir? Kalsiyum Deposu Leblebiye Dair Herşey

Tok tutan kuruyemişlerden olması nedeniyle diyet programlarında sık sk yer verilen leblebi, birçok vitamini de bünyesinde barındırıyor.  İşte leblebinin hiç bilmediğiniz yararları.

KAVRULMUŞ LEBLEBİNİN FAYDALARI NELERDİR? 

- Gün içerisinde bir avuç yediğiniz leblebi, açlığı gidererek uzun süre tokluk hissi veriyor. Bu özelliği ile kilo vermek isteyenler için ideal bir besindir. 

- Yapılan araştırmalarda bir fincan kavrulmuş leblebi yemenin kötü kolesterol seviyesini azaltığı gözlenmiştir. Bu sayede inme, felç, kalp krizi ve damar tıkanıklığı gibi hastalıkların yaşanma riski azalır.

- Demir açısından zengin olduğundan bağışıklığın güçlenmesini destekleyen özelliktedir. Güçlü olan bağışıklık sayesinde vücudun hastalıklara karşı direnci artmış olur. Aynı zamanda kansızlık gibi ciddi hastalıkları da engeller.

Kahvaltıdan sonra bir avuç yenilen leblebi gün boyu vücudun enerji seviyesini yüksek tutar. Yorgunluk gibi rahatsızlıkların yaşanmasının önüne geçer.

- Bazı uzmanlar böbrek taşlarının düşürülmesini kolaylaştırmak için kavrulmuş leblebi önerir. İçerdiği amino asitler vesilesiyle böbreklerde taş oluşumu engeller, olan taşların da kuma dönüşüp idrar yolu ile atılmasını sağlar.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal