Belde Başlayıp Kalça ve Bacağa Yayılan Ağrılar Varsa

Eğer belde başlayıp kalça ve bacağa yayılan ağrılar mevcutsa bu sizin bel fıtığınız olduğu anlamına gelebilir. Bu durumda dikkat etmelisiniz.

08.11.2019-11:22 - (Son Güncelleme: 08.11.2019-11:19)

Belde başlayıp kalça ve bacağa yayılan ağrılar varsa sorunun ne olduğunu öğrenmek için bir doktora başvurmalı ve fıtık söz konusu ile tedavi olunmalıdır.

BELDE BAŞLAYIP KALÇA VE BACAĞA YAYILAN AĞRILAR VARSA

Böyle bir halde büyük olasılıkla bel fıtığı söz konusu oluyor. Bel fıtığı halinde, gün geçtikçe şiddetlenen bel ağrısına kalça ve bacağa yayılan ağrılar, üstelik bacakta uyuşmalar eşlik ediyor. Ağrılar eforla artıyor ve hastanın hareket yeteneği giderek azalıyor. Hayat kalitesini ciddi miktarda negatif etkileyen bel fıtığında omurga kemiklerinin arasındaki kıkırdak dokusu etrafındaki koruyucu kılıfı yırtıp dışarı çıkmış oluyor. “Her bel fıtığı bulgu vermeyebilir fakat eğer sinirleri sıkıştırıp şiddetli ağrı, kuvvetsizlik veya idrar kaçırma benzeri birtakım sinirlerin işleyişini bozarsa bu işaretlerin ciddiye alınması lazım” şeklinde konuşan Dr. Siyavuş Muhammedrezai, belin zorlanması, fazla hareketsizlik, obezite, sigara ve meslek benzeri etmenlerin bel fıtığını uyarabilen haller olduğuna dikkat çekiyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal