Bebeğin Sık Sık Kusması Bu Hastalığa İşaret Edebilir

Bebeklerin sık sık kusması bir sorundur. Sebebini ve hangi rahatsızlıklara sebep olacağını öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

24.07.2019-15:52 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-15:49) Bebeğin Sık Sık Kusması Bu Hastalığa İşaret Edebilir

Bebeklerin sık sık kusması ebeveynlerine bir işarettir. Dikkat edilmediği takdirde daha büyük hastalıklara yol açabilir. Bu nedenle mutlaka gözlemlenmeli ve danışılmalıdır.

BEBEKLER NEDEN KUSAR?

Anne babaların acil müdahale ihtiyaç duyan kusmaları ayırt edebiliyor olmaları gerekmektedir. Kusmaları birbirinden ayırt edemeyen anne babalar için, bebeğin sıklıkla kustuğu ilk aylar çok zorlayıcı ve stresli olacaktır. Normal kusmaların yanında bir de hastalığa gösterge olan ve müdahale edilmesine ihtiyaç duyan kusmalar ortaya çıkabilir. Bebek kanlı kusuyorsa, kusmaya şiddetli bir karın ağrısı da eşlik ediyorsa, karnında şişkinlik mevcutsa, yüksek ateş hali söz konusuysa zaman kaybetmeden müdahale edilmelidir.

KUSMA REFLÜ BELİRTİSİ OLABİLİR

Reflünün yetişkinlerde görülen bir rahatsızlık olduğu düşünülse de gerçekte 1 yaşın altındaki çocuklarda da sıklıkla olabiliyor. Besinlerin mideye geçişini mümkün kılan kapakçığın tam olarak gelişmemiş olması ve bebeklerin yatar pozisyonda beslenmeleri reflünün meydana gelmesinde temel sebep oluyor.
Sağlıklı bebeklerde, besinlerin yemek borusundan geçişinin ardından geri dönmemeleri gerekir fakat reflü hastalığı besinlerin yeniden yemek borusuna dönmesine sebep oluyor. Reflü çoğu vakit bir hastalık olarak kabul görmez ve genellikle kusma haricinde bir rahatsızlık da oluşturmaz. Anne sütüyle beslenen bebeklerde reflünün görülme ihtimali çok daha düşük olmaktadır.
Bu sebeple bebek olabildiğince anne sütüyle, sık ama az az beslenmelidir. Biberonla besleme bebeğin hava yutmasına sebep olarak reflüyü tetikleyebileceğinden tercih edilmemesi yararlı olacaktır. Bebeğin katı gıdalarla beslenmeye başlaması ve dik oturması ile göstergeler ortadan kalkabilir. Bebeklerin birçoğu 1 yaşına vardıklarında reflüyü atlatmış olurlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal