Baharat Olarak Kullanılan Kimyon Çoğu Derde Deva

Günlük hayatta sıkça baharat olarak kullanılan kimyonun bilmediğimiz bir sürü faydası bulunmakta.

04.12.2018-15:23 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-15:20) Baharat Olarak Kullanılan Kimyon Çoğu Derde Deva

Günlük hayatta sıkça baharat olarak kullanılan kimyonun bilmediğimiz bir sürü faydası bulunmakta.

Enerji ve Bağışıklık: Kimyonu çoğu zaman baharat olarak kullanıldığı için ve biktisel kaynaklı olduğu için çok iyi bir demir kaynağıdır denemez fakat demir içeriği de görmezden gelinemez. Demir, oksijeni akciğerlerden vücuttaki tüm hücrelere aktaran hemoglobinin bir parçasıdır. Üstelik enerji üretimi ve enzim sistemlerinin de bir parçasıdır. Demir sağlıklı bir bağışıklık sistemi için olmazsa olmazlardandır. Hamile veya emziren kadınlar, büyüme ve gelişme düzeyindeki çocuklar, özellikle ergenlik dönemindeki kızlarda demir ihtiyacı yüksektir.

Sindirimi destekçisi: Kimyon taneleri sindirim sistemine için çok etkili bir besindir. Yapılan araştırmalar kimyonun pankreatik enzimlerin salgılanmasını arttırdığını göstermiştir. Ayrıca kuru baklagillerin gaz yapıcı etkisini de düşürerek sindirimini kolaylaştırır.

Kansere karşı koruyucu: Kimyon, anti-kanserojen özelliklere sahip olabilir. Ayrıca kimyonun karaciğerin enzimlerini destekleyici etkisi de olduğu da biliniyor.

Yemeklerde kimyonu mümkün olduğunca tane olarak kullanın. Çünkü kimyon lezzetini hemen kaybeder. Tadını ve aromasını fazla istiyorsanız kullanmadan önce hafifçe kavurmanız da fayda var.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal