Kötü Kolesterolü Düşüren 6 Atıştırmalık

Yüksek kolesterol, birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Peki, kötü kolesterolü düşüren sağlıklı atıştırmalıklar nelerdir? Detaylar haberimizde...

04.12.2018-15:03 - (Son Güncelleme: 26.01.2022-13:31)

Yüksek kolesterol, birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Ulusal Lipid Derneği, günde en az 5 ila 10 gram çözünür lif yemenin, kötü kolesterolü düşürmeye fayda sağladığının altını çiziyor. Peki, kötü kolesterol nasıl düşürülür? İşte kötü kolesterolü düşüren sağlıklı atıştırmalıklar...

KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜREN ATIŞTIRMALIKLAR

Antep fıstığı: Antep fıstığı, fitosterol içerdiği için iyi kolesterol seviyelerini artırır. Kötü kolesterolden kurtulmak için Antep fıstığı tüketmeniz önerilmektedir.

Elma: Elma, içerdiği lif ile kolesterol seviyesini düşürmeye karşı oldukça faydalıdır.

Yulaf barları: Yulaf barları harika bir lif kaynağıdır. Ev yapımı yulaf barlarını tüketerek hem sağlıklı atıştırmalıkları tadabilirsiniz hem de kötü kolesterolü düşürebilirsiniz.


Filizlenmiş tahıl ekmeği: Kepekli tahıllardan ve baklagillerden yapılan filizlenmiş tahıl ekmeği oldukça besleyicidir. Kızarmış bir parça filizlenmiş tahıl ekmeğine biraz badem yağı ilave ederek tüketebilirsiniz bu sayede kolesterolü düşürmeye katkı sağlayabilirsiniz.

Siyah fasulye: Fasulye ve baklagiller çözünür lif bakımından oldukça zengindir. Siyah fasulye tüketerek, kötü kolesterolü düşürebilirsiniz.

Sardalya: Sardalya, kalp sağlığı açısından oldukça faydalı olan anti-inflamatuar bir besindir. Trigliserit seviyelerini düşürmeye katkı sunan omega-3 yağ asitleri ile doludur. Konserveleriyle harika bir atıştırmalık olarak tavsiye edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal